marcinbbb 08.11.2020 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Witam, dzisiaj moja PV 9,9kWp przekroczyła kolejny próg produkcji : 10 000kWh (uruchomienie 23.10.2019). Październik był bardzo słaby , ale pomimo tego 419kWh wyprodukowało się , a do odebrania mam ok 2 200kWh Tymczasem U mnie z 3,3kWp do dziś wpadło 3311kWh czyli ponad 1000kWh/kWp do końca roku wpadnie jeszcze może ze 200-300kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 08.11.2020 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Mieszkam nie daleko, też cały dzień piękna pogoda ale kąt paneli robi swoje. Ty uzyskałeś 3,9kWh z kWp a ja tylko 2,4, spodziewałem się więcej. Mój kąt to tylko 20 st i na dwuch połaciach 60 st na wschód i 30 na zachód. Rzeczywiście chyba kąt nachylenia robi swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xeper 08.11.2020 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) W Grodzisku Maz dziś ładna pogoda, choć rano mocno zamglona. O 13.00 słoneczko się skończyło Uzysk z dziś: 11,11kWh co daje prawie 2,15kWh/kWp Edit: do stopki dałem link do mojej instalacji. Możecie dać swoje? Edytowane 8 Listopada 2020 przez Xeper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.11.2020 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Edit: do stopki dałem link do mojej instalacji. Możecie dać swoje? My podajemy uzyski w kWh/kWp niekiedy inwertery nie pokazują uzysków dla "guestów" więc po co to robić? Nie mamy hobby oglądania naszych uzysków jak Ty swojej nowej instalacji "z przed chwili" mamy PV od LAT i kolejny napaleniec który na PV na dachu nam nie straszny. Chłopie ogarniesz się za kilkanaście miesięcy, My tylko śmiejemy się z Was że tak późno dojrzeliście do decyzji o instalacji PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xeper 08.11.2020 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak widzisz, również podaję uzyski kWh/kWp. Nie wiem jakie masz hobby, ale jednak jakimś cudem zaglądasz tu i podajesz swoje wyniki. Jeśli nie masz możliwości wrzucenia liku do inwertera lub pvmonitor to trudno. Myślę, że taki sposób jest dużo bardziej uniwersalny i wiarygodny, także czemu nie... BTW, lepiej Ci jak się w innych pośmiałeś? Jak tak, to ciesze się, że mogłem Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 09.11.2020 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Xeper, nie zwracaj uwagi na posty marcinbbb-to nadworny prowokator z tego forum, większość jego wiadomości to swego rodzaju zaczepki albo próba pokazywania swojej wyższości. Bo on kurła na już swoją instalacje od sześciu lat i wszystkie rozumu zjadł, pewnie sam minister energii przychodzi do niego po rady, po prostu taki samozwańczy guru tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro.s 09.11.2020 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Ale prawdą jest, że codzienne zaglądanie na stronę inwertera szybko przestaje bawić. Mnie trzymało około półtora miesiąca, teraz zaglądam tylko czytając Wasze podsumowania miesiąca aby porównać uzyski mojej instalacji.Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.11.2020 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Xeper, nie zwracaj uwagi na posty marcinbbb-to nadworny prowokator z tego forum, większość jego wiadomości to swego rodzaju zaczepki albo próba pokazywania swojej wyższości. Bo on kurła na już swoją instalacje od sześciu lat i wszystkie rozumu zjadł, pewnie sam minister energii przychodzi do niego po rady, po prostu taki samozwańczy guru tu na forum. Nosz nie będziemy 144 stron bryndzlować się do nowych instalacji szczególnie w listopadzie kiedy za oknem świata nie widać... I zastanawiać się czy w Grodzisku Mazowieckim słońce świeci i czy kolejka WKD przyjechała punktualnie czy też spóźniła się. Przecież te informacje są nam niezbędne jak tlen do życia czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 09.11.2020 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Ale kto ciebie prosi byś się udzielał? Nie chcesz dzielić się uzyskami od siebie, nie chcesz ich porównać do innych to nie zaglądaj do tego tematu i tyle. Nie zabraniaj innym tego robić bo nie masz do tego prawa. Taki jest cel forum i tego tematu aby porównać te wyniki- kogo to interesuje to tu zagląda a Ciebie interesuje wprowadzanie zamętu i doskonale to robisz nie tylko w tym temacie. Życzę miłego dnia i ogarnięcia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.11.2020 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Ale kto ciebie prosi byś się udzielał? Nie chcesz dzielić się uzyskami od siebie, nie chcesz ich porównać do innych to nie zaglądaj do tego tematu i tyle. Nie zabraniaj innym tego robić bo nie masz do tego prawa. Taki jest cel forum i tego tematu aby porównać te wyniki- kogo to interesuje to tu zagląda a Ciebie interesuje wprowadzanie zamętu i doskonale to robisz nie tylko w tym temacie. Życzę miłego dnia i ogarnięcia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 09.11.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Też wam Tauron elicznik pokazuje jakieś bzdurne odczyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.11.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Prace serwisowe. Przecież masz info: Serwisujemy systemy obsługowe Od 2 listopada od godziny 18:00 do 18 listopada do godziny 20:00 prowadzimy prace serwisowe w naszych systemach informatycznych. W tym czasie będziesz mieć ograniczony dostęp do aplikacji TAURON eLicznik. Czego możesz się spodziewać 1. W aplikacji e-licznik będą występowały opóźnienia w aktualizacji danych pomiarowych. Pojedyncze przerwy w aktualizacji danych nie powinny przekraczać 48 godzin. 2. Nie założysz konta dla nowej umowy w serwisie TAURON eLicznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 09.11.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Patrzę na mobilnym w 99% a tam tego nie ma, ale faktycznie w wersji na PC jest ten komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 10.11.2020 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Słyszałem, że listopad jest najgorszy w całym roku. nie wiem od kogo to słyszałeś, ale wcisnął ci kit. Będzie gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 10.11.2020 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 niestety, ale okres listopad-marzec to 5/12 roku, ale tylko około 18% produkcji rocznej. (lub coś koło tego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 10.11.2020 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Marzec jest już cacy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lopiola 11.11.2020 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Moje dane z listopada, program Froniusa już sam przelicza na kWh/kWp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 11.11.2020 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jak na razie listopad, to kolejne dno po październiku. Prawie zero słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 20.11.2020 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Hej hej, jak u Was uzyski? W Lublinie ostatnio po 15-30kwh dziennie chociaż ostatnio niechlubny rekord od momentu założenia PV to 1,19kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.11.2020 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Hej hej, jak u Was uzyski? W Lublinie ostatnio po 15-30kwh dziennie chociaż ostatnio niechlubny rekord od momentu założenia PV to 1,19kwh u mnie też ... za całą ulicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts