gawel 14.12.2020 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Grudzień nas rozpieszcza od początku miesiąca 9kWh/kWp oby do marca. Rekordowy okazał się 12.12 produkcja 0,1kWh ja miałem rekord przedwczoraj 0 kWh, falownik nawet nie wystartował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.12.2020 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 ja mam 4,6/kWp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 14.12.2020 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Witam, 5,52kWh/kWp na razie za grudzień.Generalnie lato bardzo ładne, od października słabo (~70% prognoz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 14.12.2020 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Generalnie cały rok był w miarę 1033kWh/kWp, po 21 grudnia światłą będzie coraz więcej więc coś się zacznie dziać. Na mojej ulicy montują lampy led to jeszcze w nocy będę prąd produkował bo 3m od paneli będzie lampa... żart oczywiście wiemy że to się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 15.12.2020 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Na swoje 10kW już patrzę inaczej. Przede wszystkim patrzę na to co mam do zapłacenia wynikające z rachunku. A więc co prawda przed dołożeniem ostatnich 3,6 kW to od kwietnia nie płacę za prąd i chyba do końca roku już nie zapłacę, bo w magazynie mam ok. 1400 kWh przy średnim zużyciu 350 kWh miesięcznie. teraz jednak doszło zużycie przez pompę, zobaczymy.Teraz jednak patrzę przez pryzmat nie produkcji mojej elektrowni a wielkość kwoty do zapłacenia. No i oczywiście czy podstawowe założenie pozostało spełnione a założeniem jest:koszty energii elektrycznej i koszty ogrzewania i cieplej wody wynoszą 0 zł (zero.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 15.12.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 podstawowe założenie pozostało spełnione a założeniem jest: koszty energii elektrycznej i koszty ogrzewania i cieplej wody wynoszą 0 zł (zero.) Bieżące koszty. Płacisz zero bo kupująć panele zapłaciłeś z gory tyle samo co za kilka lat tych rachunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 15.12.2020 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Bieżące koszty. Płacisz zero bo kupująć panele zapłaciłeś z gory tyle samo co za kilka lat tych rachunków. Tak zgadza się ale jest to bardzo korzystna inwestycja, gdzie stopa zwrotu jest na poziomie ok. 20%. Amber Gold płacił mniej niż połowę tego, a ta inwestycja jest najbezpieczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.12.2020 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Bieżące koszty. Płacisz zero bo kupująć panele zapłaciłeś z gory tyle samo co za kilka lat tych rachunków. dokładnie, a przy mniej kosztownych rozliczeniach to krew w piach bo i tak trzeba będzie płacić jak np okres rozliczeniowy będzie 3 miesięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.12.2020 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Tak zgadza się ale jest to bardzo korzystna inwestycja, gdzie stopa zwrotu jest na poziomie ok. 20%. Amber Gold płacił mniej niż połowę tego, a ta inwestycja jest najbezpieczniejsza. akurat to zły przykład bo ambergold to była piramida dla pazernych tumanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 15.12.2020 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 akurat to zły przykład bo ambergold to była piramida dla pazernych tumanów. Zgadzam się z Tobą zupełnie " tumanów" to delikatnie powiedziane ale na początku jednak te ok. 10% płacili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.12.2020 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Zgadzam się z Tobą zupełnie " tumanów" to delikatnie powiedziane ale na początku jednak te ok. 10% płacili. może i tak ale per saldo wyszło do dupy, chyba że ktoś się wycofał ale to ze szczytu piramidy tylko wybrańcy byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 15.12.2020 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Gadu gadu a tymczasem połowa miesiąca i 16,16 z1 kWp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 15.12.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Ja dopiero zaczynam zabawę z produkcją, ale jak na grudzień to chyba nie jest źle bo do dziś 54,35 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 15.12.2020 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Podajemy uzysk z 1kWp, bo to co pokazałeś niewiele mówi o Twojej instalacji - czy ona ma 2kWp a może 22kWp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackcyl 15.12.2020 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 instalacja ma 6,38 kWp PS. Już bede wiedział jaki wynik podawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.12.2020 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Witam, 5,52kWh/kWp na razie za grudzień. Generalnie lato bardzo ładne, od października słabo (~70% prognoz). Widać widać że okolice Bydgoszczy Czarna dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 15.12.2020 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Widać widać że okolice Bydgoszczy Czarna dupa czarna dupa to jest w okolicach Suwałk czy Białegostoku , ale tam dopiero słupy energetyczne prowadzą to do paneli PV dorosną za jakieś 3-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k1krzysztof 15.12.2020 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2020 Ja dopiero zaczynam zabawę z produkcją, ale jak na grudzień to chyba nie jest źle bo do dziś 54,35 kWh aby pocieszyć kolegę u mnie z 10kWp w grudniu jest 60,88kWh -Kujawy a gdzie tak ładnie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.12.2020 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 czarna dupa to jest w okolicach Suwałk czy Białegostoku , ale tam dopiero słupy energetyczne prowadzą to do paneli PV dorosną za jakieś 3-5 lat Tu jest zadupie jak potrzebujesz nigdy nic niema a jak jest to najdrożej w kraju tak samo ze słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 16.12.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2020 Tu jest zadupie jak potrzebujesz nigdy nic niema a jak jest to najdrożej w kraju tak samo ze słońcem Bo to jest idealne miejsce na wyjazd do Kaliningradu lub na Białoruś do sklepów, aquaparków. Tam mają to wszystko i to dużo taniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts