Arturo1972 23.04.2021 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Tak, tak wiemy - żonie się nie podoba i nie pozwala... Ba, żona jest "na tak" bo słyszy bzdury od jednego czy drugiego,że prąd za darmo U nas w rodzinie ja jestem techniczny a przy okazji również esteta i PV mówię stanowcze NIE Za mojego życia na 100% nie wpakuje PV do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 23.04.2021 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 U nas w rodzinie ja jestem techniczny a przy okazji również esteta i PV mówię stanowcze NIE Za mojego życia na 100% nie wpakuje PV do domu I prawidłowo - nic na siłę. Tak jak PV nie jest dla każdego, tak nie ma na świecie inwestycji dobrej dla każdego. Każdy ma swoje indywidualne potrzeby, jeden kasę trzyma na lokatach, drugi w złocie, a trzeci kupuje PV. Każdy sposób jest dobry, pod warunkiem, ze człowiek się z nim dobrze czuje i ma to obgadane z drugą osobą w związku. Natomiast kwestia wchodzenia w środek dyskusji ludzi o uzysku PV i rzucanie paru cyferek wyrwanych z kontekstu, wygłoszenie kwestii totalnie od czapy (zarabianie na produkcji) i napisanie mniej więcej "no może i fajnie działa, ale brzydkie toto" i podparcie tego swoim rzekomym autorytetem osoby "technicznej" i estety jest... zupełnie inną kwestią. Na żywo, to mniej więcej podałbym Ci kieliszek, odwrócił, poklepał po plecach, powiedział "no spoko-spoko stary, święte słowa" i pokierował w inna stronę, żebyś robił siarę gdzieś indziej. A tu, na forum, to nawet nie wiadomo jak zareagować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 23.04.2021 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 I prawidłowo - nic na siłę. Tak jak PV nie jest dla każdego, tak nie ma na świecie inwestycji dobrej dla każdego. Każdy ma swoje indywidualne potrzeby, jeden kasę trzyma na lokatach, drugi w złocie, a trzeci kupuje PV. Każdy sposób jest dobry, pod warunkiem, ze człowiek się z nim dobrze czuje i ma to obgadane z drugą osobą w związku. Natomiast kwestia wchodzenia w środek dyskusji ludzi o uzysku PV i rzucanie paru cyferek wyrwanych z kontekstu, wygłoszenie kwestii totalnie od czapy (zarabianie na produkcji) i napisanie mniej więcej "no może i fajnie działa, ale brzydkie toto" i podparcie tego swoim rzekomym autorytetem osoby "technicznej" i estety jest... zupełnie inną kwestią. Na żywo, to mniej więcej podałbym Ci kieliszek, odwrócił, poklepał po plecach, powiedział "no spoko-spoko stary, święte słowa" i pokierował w inna stronę, żebyś robił siarę gdzieś indziej. A tu, na forum, to nawet nie wiadomo jak zareagować A wal prosto z mostu, ja się nie obrażę Nie wiedziałem, że tutaj tak wrażliwi gostki są Jak to mówił mój s.p wujek o swoim zięciu"przez bibułkę robiony " Przy plocie sąsiad mi się pochwalil i pokazał apke i tam odczytałem te dane No miał na bogato tego wyprodukowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 23.04.2021 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 A wal prosto z mostu, ja się nie obrażę Nie wiedziałem, że tutaj tak wrażliwi gostki są Nie zrozumiałeś. Po prostu najzwyczajniej w świecie zachowałeś się jak, powiedzmy, mało rozgarnięty chłop, co wpadł, narobił siary i jedyne co spowodował, to uśmiech politowania. Jak Ty to z wrażliwością pomyliłeś - nie wiem Żebyś jeszcze z sensem gadał. A tak, to wyszło jak zawsze - kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.04.2021 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Ba, żona jest "na tak" bo słyszy bzdury od jednego czy drugiego,że prąd za darmo U nas w rodzinie ja jestem techniczny a przy okazji również esteta i PV mówię stanowcze NIE Za mojego życia na 100% nie wpakuje PV do domu Skoro jesteś taki esteta --to może wrzuć ten filmik co go zamieściłeś na YT ( Ja go mam )- jaki to syf masz wokół PC. Wiesz który ,wrzuć wszystkim estetykę .Tylko nie kombinuj . Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 23.04.2021 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie zrozumiałeś. Po prostu najzwyczajniej w świecie zachowałeś się jak, powiedzmy, mało rozgarnięty chłop, co wpadł, narobił siary i jedyne co spowodował, to uśmiech politowania. Jak Ty to z wrażliwością pomyliłeś - nie wiem Żebyś jeszcze z sensem gadał. A tak, to wyszło jak zawsze - kiepsko. Weźcie nie róbcie sobie jaj ze mnie Ty tak na poważnie ? Jak Ty na poważnie, to myślę, że czeka Ciebie stryczek w lesie bo zrobiłeś kuku rodzinie i będą przez Ciebie cierpieć. Zachowaj się zatem jak facet.... Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.04.2021 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Nie zrozumiałeś. Po prostu najzwyczajniej w świecie zachowałeś się jak, powiedzmy, mało rozgarnięty chłop, co wpadł, narobił siary i jedyne co spowodował, to uśmiech politowania. Jak Ty to z wrażliwością pomyliłeś - nie wiem Żebyś jeszcze z sensem gadał. A tak, to wyszło jak zawsze - kiepsko. To taki TYP człowieka .Dalej niż czubek własnego nosa nie sięga. Jego zawsze na wierzchu. Tylko jak zbierzesz wszystkie jego wywody ,jak i wpisy co o swym domu pisze. Poskładasz to do KUPY obliczysz wynik na podstawie danych to to co pisze MA SIE NI JAK. Widać że lubi robić hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 23.04.2021 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Naprany na BANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 23.04.2021 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Skoro jesteś taki esteta --to może wrzuć ten filmik co go zamieściłeś na YT ( Ja go mam )- jaki to syf masz wokół PC. Wiesz który ,wrzuć wszystkim estetykę .Tylko nie kombinuj . Spesial for ju, żeby nie śmiecić wątku, sprzed chwili, Bestia to główny aktor https://youtu.be/3u83Bh0JiHc Jak widać pompa nie pracuje,nawet w nocy,zatem Twoje teorie rodem od Maciara to o kant d...roztrzasc Nie pracuje bo stwierdziła,że nie musi, mając nawet zaszronione kratki... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.04.2021 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 To tym bardziej uważam PV za bzdurę totalną Nie tylko ze względów estetycznych ale i matematycznych Uzasadnij matematycznie? Optymalizowane PV u mnie mac zas zwrotu 5,2 roku zostały 4 lata.Bez uwzględnienia podwyżek Walić estetyke, kasa ma się zgadzać a nie debilna ideologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 24.04.2021 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Ba, żona jest "na tak" bo słyszy bzdury od jednego czy drugiego,że prąd za darmo U nas w rodzinie ja jestem techniczny a przy okazji również esteta i PV mówię stanowcze NIE Za mojego życia na 100% nie wpakuje PV do domu To traker do tego obrotowy i uzyski masz ok 50 procent większe nie szpecąc domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.04.2021 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Uzasadnij matematycznie? Trochę za dużo wymagasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 24.04.2021 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Weźcie nie róbcie sobie jaj ze mnie Ty tak na poważnie ? No tak, na poważnie. Jest takie powiedzenie - jeśli wlazłeś między wrony, musisz krakać jak i one. Żeby łamać te zasady bez konsekwencji, muszą być spełnione pewne warunki. To wie każdy począwszy od przedszkola po polityków, po drodze mijając m.in. fora internetowe. Czego nie rozumiesz? Jak Ty na poważnie, to myślę, że czeka Ciebie stryczek w lesie bo zrobiłeś kuku rodzinie i będą przez Ciebie cierpieć. Zachowaj się zatem jak facet.... Poziom abstrakcji Twoich wypowiedzi przekroczył moje granice pojmowania. Dla mnie sprawa jest jasna - jak z moją pracą/hobby. Jak czegoś nie rozumiem, to tego nie tykam. Jak mam za mało pieniędzy, to w to nie wchodzę. Jak moja ładniejsza połowa mówi nie - to jeśli jej nie przekonam, temat znika. I takie powody rozumiem w zwykłym życiu. I nie wchodzę w środek imprezy syna z gościami latającymi bokiem i nie mówię, że z silnikiem 1.6 nie da się latać bokiem, bo do tego trzeba mieć co najmniej 200-ście konia pod maską. Bo są pewne granice żenady, a wypowiedzi starego pierdziela o czymś, co widział na obrazkach będą żenujące i mało sensowne. Co ma do tego moja rodzina i w jaki sposób przez to cierpią? I na koniec - dlaczego mam iść do lasu z innego powodu niż spacer i odpoczynek? Nie ogarniam. To taki TYP człowieka .Dalej niż czubek własnego nosa nie sięga. Jego zawsze na wierzchu. Tylko jak zbierzesz wszystkie jego wywody ,jak i wpisy co o swym domu pisze. Poskładasz to do KUPY obliczysz wynik na podstawie danych to to co pisze MA SIE NI JAK. Widać że lubi robić hałas. Coś mam wrażenie, że go pamiętam sprzed ładnych paru lat. To ten co wchodził w spółkę z gościem od PC czy pomyliłem nicki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.04.2021 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Spesial for ju, żeby nie śmiecić wątku, sprzed chwili, Bestia to główny aktor https://youtu.be/3u83Bh0JiHc Jak widać pompa nie pracuje,nawet w nocy,zatem Twoje teorie rodem od Maciara to o kant d...roztrzasc Nie pracuje bo stwierdziła,że nie musi, mając nawet zaszronione kratki... NIE NIE----nie ten film !!!!!!!!!!!!!! Nie z wczoraj tylko ten z okresu zimowego .Jak śnieg leżał Hm. PC nie chodzi w nocy -- U większości nie chodzi ,bo i po co Czekam dalej na film-- Krętacz i tyle Ty dobrze wiesz który film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.04.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 mith - być może .ja tego nie wiem. Też mi coś świta. Zwłaszcza że kupił T-Cap po atrakcyjnej cenie z obciążeniem domu 3,5kW i zużyciem rocznym przez PC-1500kWhTo takie jego opisy jedne z wielu. Magisterkę na 3 by z tego napisał na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.04.2021 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Koledzy,jak chcecie poznać przygodę Arturo w roli sprzedawcy (a może nawet i instalatora) , to poszukajcie sobie wpisy (z finałowym obnażeniem-tj uznaniem go za oszusta) byłego wspólnika (a może tylko niedoszłego ?) o niku Miki123...Smrodek się ciągnie... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez bobrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.04.2021 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Arturek kiedyś miałeś moc ,miałeś siłe, byłeś mega trolem . a teraz? Już chyba zdziadziałeś i tylko na protesty z foljarzami się nadajesz. Nikogo od debili nie wyzwiesz ani nic ....? Legenda zobowiązuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 24.04.2021 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Może przejdę do tematu. Dzisiaj został przebity u mnie marzec , mam 75,6 kWh z 1 kWp, jeszcze zostało parę dni ale będzie słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek22 24.04.2021 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Może przejdę do tematu. Dzisiaj został przebity u mnie marzec , mam 75,6 kWh z 1 kWp, jeszcze zostało parę dni ale będzie słabo. Maj też się słabo zapowiada.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 24.04.2021 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Maj też się słabo zapowiada.. . Wypluj te słowa rozsadę około 300 pomidorów robię już 5 raz. Więc grzecznie proszę nie w(q)uwiaj mnie.A zamiast mieć sadzonki do tunelu mam pierwsze lisienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts