magdaseb 20.09.2021 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Ty możesz po wszystkich jeździć, ale tobie zwrócic uwagę, to zbyt wiele do przełknięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Panowie ja i voymar jesteśmy dinozaurami jeśli chodzi o te okna na dachach. Patrzymy na tę inwestycję od 6 lat, po pierwszych miesiącach jeszcze patrzyliśmy na inwertery ile robią prądu teraz po tylu latach w 4 literach mamy bo już dawno się zwróciły. Więc weźcie to pod uwagę.Ktoś wyskakuje dziś że zakłada PV a rób se co chcesz twoja kasa ja dziś już bym nie zakładał moja subiektywna ocena 6 lat działań tej grupki osób w tym cyrku na Wiejskiej w tej okrągłej sali. Dziś przeczytałem że w przyszłym roku piwo podrożeje o 5 zł... dali 500+ aby naród pił, to teraz trza akcyzę podnieść bo na 500+ brakuje. Będzie kolejny powód aby jeździć do Czech po ich lepsze piwko w normalnych cenach. zamordować lokalne browary i zostaną siki z molochów. Aha u Czechów cola też jest w normalnych cenach.Z fotowoltaniką identycznie nie dawali było dobrze, jak zaczęli dawać to poprzewracało się w dopach i trzeba zabrać i zmienić zasady. A czemu tak bo za długo był spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaseb 20.09.2021 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 A osoba, która ma mikroinstalację od roku, czy dwóch to co? Nie może się wypowiadać? Bo "dinozaury" zawsze mają rację? Nieomylni? Świat idzie do przodu i sytuacja jest dynamiczna i zmienna, i staż posiadania PV nie ma tu znaczenia. Jeżeli podałem informację, że 12.09 przekroczyłem 1000kWh z 1kWp (od początku roku 2021) to nie oczekiwałem oklasków, bo żadna to moja zasługa, a jedynie podałem to, aby każdy, kto chce, mógł sobie porównać ze swoim wynikiem. Tytuł tego wątku jak najbardziej jest do tego adekwatny. Po co komentarz, "że dupy nie urywa"? Zwykłe buractwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Że co mam robić za adwokata i pisać co autor miał na myśli "że dupy nie urywa"?To taka prawda ale co się dziwić jak cały rok do dupy jeśli mowa o słońcu bywały lepsze będą gorsze. Powtarzam raz jeszcze każdy dach jest inny, każda instalacja różna od takiej samej na dachu obok Ty masz ponad 1000kWh ja dobijam do 850kWh/kWp dlaczego to ja już doskonale wiem nie mam zamiaru się tłumaczyć. Ja już mam swoje lata na karku i też miło wspominam czasy na imprezach studenckich jak się piło do rana i wspominasz rano kto ile wypił, co przy tym palił, i co z czym mieszał i głowa nie bolała.Odnośnie "zwykłego buractwo..." Twoja indywidualna opinia mnie to nie przeszkadza, nie koli w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubuszmen 20.09.2021 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Mieszkam w Lubuskim - miejsce tegorocznej katastrofy słonecznej. U mnie dopiero dzisiaj elektrownia złamała 800 kWh/1kWp. Nie czekam aż wybuchną okoliczne wulkany, bo gdyby były to by na pewno jebły żeby było jeszcze ciemniej. A tak poważnie to mamy jeden z najchłodniejszych okresów rocznych, zima wiosna lato dawno tak nie były chłodne i ciemne. No może poza Chełmnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k1krzysztof 20.09.2021 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Mieszkam w Lubuskim - miejsce tegorocznej katastrofy słonecznej. U mnie dopiero dzisiaj elektrownia złamała 800 kWh/1kWp. A tak poważnie to mamy jeden z najchłodniejszych okresów rocznych, zima wiosna lato dawno tak nie były chłodne i ciemne. No może poza Chełmnem Mimo że do Chełmna mam tylko 120km to u mnie też w tym roku ciemności , pyknęło dopiero 850kWhkWp przy dobrych wiatrach 1000 złapię do końca roku. Tyle miałem w 2020 od 04-12 czyli braknie jakieś 15-20% produkcji:-( i oby tylko tyle bo kto wie co przyniesie jesień . Oj dopy nie urywa fakt:bye: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Panowie zapytam inaczej ile macie prądu netto (po opuście) na zimę? Bo ja jakieś 800kWh, w ubiegłym roku miałem ponad 2MWh. Już wiem że zima będzie ciepła ale ciężka i przyjdzie na bank rachunek większy niż zwykle do zapłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.09.2021 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Ktoś wyskakuje dziś że zakłada PV a rób se co chcesz twoja kasa ja dziś już bym nie zakładał moja subiektywna ocena 6 lat działań tej grupki osób w tym cyrku na Wiejskiej w tej okrągłej sali. Możesz uzasadnić dlaczego dzisiaj byś nie zakładał (jeszcze na obowiązujących zasadach) ? Może komuś pomożesz w wyborze - instalować czy nie instalować oto jest pytanie! Z dalszą częścią wypowiedzi zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Ty możesz po wszystkich jeździć, ale tobie zwrócic uwagę, to zbyt wiele do przełknięcia? Właśnie że NIE. Jak najbardziej można a nawet i trzeba. Tylko akurat w tym co napisałem nieprawości nie ma. Wszystko zgodne z uzyskami dla Polski. Przeczytaj ponownie ten MÓJ post z przed paru dni. Gdzie w tym poście jest błąd?, lub nieprawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 A osoba, która ma mikroinstalację od roku, czy dwóch to co? Nie może się wypowiadać? Bo "dinozaury" zawsze mają rację? Nieomylni? Świat idzie do przodu i sytuacja jest dynamiczna i zmienna, i staż posiadania PV nie ma tu znaczenia. Jeżeli podałem informację, że 12.09 przekroczyłem 1000kWh z 1kWp (od początku roku 2021) to nie oczekiwałem oklasków, bo żadna to moja zasługa, a jedynie podałem to, aby każdy, kto chce, mógł sobie porównać ze swoim wynikiem. Tytuł tego wątku jak najbardziej jest do tego adekwatny. Po co komentarz, "że dupy nie urywa"? Zwykłe buractwo... Człowieku--- bo nie urywa na przełomie tych 6 lat miałem więcej. Przecież NAPISAŁEM ŻE DOOOOPY NIE URYWA ALE WAŻNE ŻE ŚREDNIA OSIĄGNIĘTA. A że nazywasz nas BURAKAMI niech tak bedzie lecz my wiemy że nic nadzwyczajnego. Tak jak ci marcinbbb napisał podniecasz się ----- tylko nie ma czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 (edytowane) Możesz uzasadnić dlaczego dzisiaj byś nie zakładał (jeszcze na obowiązujących zasadach) ? Może komuś pomożesz w wyborze - instalować czy nie instalować oto jest pytanie! Z dalszą częścią wypowiedzi zgadzam się Dlaczego bym nie zakładał (teraz) przyszły rok to jakaś utopia kupisz za 0,65 PLN a sprzedajesz za 0,251 PLN (Ty nie musisz ponosić kosztów modernizacji swoich kabli). A za to ZE Ci nie zapłaci, jednak Ty musisz płacić za ich niezmodernizowaną sieć, wraz jakimiś dodatkowymi opłatami. TYLKO CZY ZDĄŻYSZ? Mamy wrzesień, przecież ZE miał tak wiele zgłoszeń że się nie wyrobił... z wymianą licznika i sorry ale mamy 2022r i takie a nie inne zasady. Bardzo Pana Przepraszamy ale tyle było wymian że się nie wyrobilimy... Podpisujesz Pan czy nie? Trochę jak z Orange taka sieć komórkowa byłem z nimi chyba za 13 lat (5 numerów), wystarczyło 9 miesięcy abym przeszedł do wirtualnego operatora na BTS`ach Plusa. A tecy byli zajebiści przez 13 lat. Edytowane 20 Września 2021 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.09.2021 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Dzięki za odpowiedź ale pytałem o zakładanie na jeszcze starych zasadach.Na nowych to jeszcze nic nie wiadomo bo nowych chyba jeszcze nie ma tylko są zapowiedzi.Tak jak zapowiedzi Nowy Ład .... a raczej Kolejny Bez Ład. PS Czy nieprosument może mieć założony licznik dwukierunkowy czy takie liczniki zakładali tylko prosumentom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Prosument może mieć założony licznik tarczowy, który w jednym czasie potrafi kręcić się w lewo, kolejny na blokadę i nie może się kręcić w lewop.Stare zasady / nowe zasady określają tylko czas... a nie kto w jakim terminie do nich przystąpi... Panocku nie zdążyli my... Przy takim poziomie pytań za chwilę ja będę Was pytał czy mam założyć PV. które mam 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.09.2021 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Piszesz że nie warto zakładając że nie zdąży się przed końcem roku.Napisz że warto pod warunkiem, że zdąży się wszystkie formalności załatwić przed końcem tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.09.2021 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Próbuj Bóg jest z pewnie z Tobą. Liczę że Ci się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Panowie zapytam inaczej ile macie prądu netto (po opuście) na zimę? Bo ja jakieś 800kWh, w ubiegłym roku miałem ponad 2MWh. Już wiem że zima będzie ciepła ale ciężka i przyjdzie na bank rachunek większy niż zwykle do zapłaty. Na dziś 1650kwh potrzebuje jeszcze 500kWh aby Bytowy+CO+ CWU wyszło na ZERO No kuźwa chyba za 3 miechy zrobię 500kWh A tak na poważnie to powinno wpaść do końca grudnia ok 1350----1500kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 (edytowane) A osoba, która ma mikroinstalację od roku, czy dwóch to co? Nie może się wypowiadać? Bo "dinozaury" zawsze mają rację? Nieomylni? Świat idzie do przodu i sytuacja jest dynamiczna i zmienna, i staż posiadania PV nie ma tu znaczenia. Jeżeli podałem informację, że 12.09 przekroczyłem 1000kWh z 1kWp (od początku roku 2021) to nie oczekiwałem oklasków, bo żadna to moja zasługa, a jedynie podałem to, aby każdy, kto chce, mógł sobie porównać ze swoim wynikiem. Tytuł tego wątku jak najbardziej jest do tego adekwatny. Po co komentarz, "że dupy nie urywa"? Zwykłe buractwo... Ha ha ha ha ha Że Doooooopy nie urywa odnosiło sie do istniejących tego roku warunków pogodowych. NOOOOOOOOOOOOO ale TY masz PV od roku i od razu widzisz w tym ubliżanie. Tak jak ci marcinbbb napisał . zdobedziesz doświadczenie to będziesz wiedział o co chodzi. Bo na dzis zachowujesz sie jak DZIECIAK O Kurna Ty masz PV prawie 17kW No to Sorry ale wynik GORZEJ NIŻ ŹLE PORAŻKA- i to nie jest złośliwość z mojej strony. Ja na 10kW wcześniej zlapałem 1000kWh a twoja o 70% większa. Tragedia. Edytowane 20 Września 2021 przez -voymar- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Mieszkam w Lubuskim - miejsce tegorocznej katastrofy słonecznej. U mnie dopiero dzisiaj elektrownia złamała 800 kWh/1kWp. Nie czekam aż wybuchną okoliczne wulkany, bo gdyby były to by na pewno jebły żeby było jeszcze ciemniej. A tak poważnie to mamy jeden z najchłodniejszych okresów rocznych, zima wiosna lato dawno tak nie były chłodne i ciemne. No może poza Chełmnem Tragedia- też prawie 17kW i 1000kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 20.09.2021 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Dzięki za odpowiedź ale pytałem o zakładanie na jeszcze starych zasadach. Na nowych to jeszcze nic nie wiadomo bo nowych chyba jeszcze nie ma tylko są zapowiedzi. Tak jak zapowiedzi Nowy Ład .... a raczej Kolejny Bez Ład. PS Czy nieprosument może mieć założony licznik dwukierunkowy czy takie liczniki zakładali tylko prosumentom? Tylko Prosumentom bo na jakiej podstawie mają ci taki zakładać? Odnośnie PV to marcinbbb dobrze napisał. Skąd wiesz że zdążysz? powiedzą że jest kolejka i przyłączenia wedlug zgłoszeń. Inna sprawa jak jest ROZBUDOWA istniejącej bo warunki masz i licznik też masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaseb 21.09.2021 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Mieszkam w Lubuskim - miejsce tegorocznej katastrofy słonecznej. U mnie dopiero dzisiaj elektrownia złamała 800 kWh/1kWp. Nie czekam aż wybuchną okoliczne wulkany, bo gdyby były to by na pewno jebły żeby było jeszcze ciemniej. A tak poważnie to mamy jeden z najchłodniejszych okresów rocznych, zima wiosna lato dawno tak nie były chłodne i ciemne. No może poza Chełmnem :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts