Mateusz.C 01.02.2022 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Instalacja 9kwNa gruncie delikatnie na wschód249kw za styczeńBeskid Żywiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 01.02.2022 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 U mnie słabiutko PV1 - 18,2 / PV2 - 23,9 kWh z kWp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekRze 01.02.2022 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 StyczeńPV wiata: 24,2 kWh z kWpPV dom: 24,2 kWh z kWp (15,4 za 01.2021)pierwszy raz wyszło tak samo na obu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dymmek 03.02.2022 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Lubuskie 21kwh/kwp.Byle do końca lutego zacienienie zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 05.02.2022 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Witam,Jak wygląda u Was uzysk ale w ujęciu rocznym, pytam ponieważ w 2021 spadek produkcji w porównaniu do 2020 wynosił ponad 5%. Nie wiem czy jest to efekt starzenia się paneli czy pogody w 2021. ____ 2019 2020 2021Produkcja 6377 6269 5928uzysk 1119 1100 1040Porównanie 98,3% 94,6% ...Wcześniejsze posty pokazują podobne wyniki... Pozdrawiam. Andrzej Edytowane 5 Lutego 2022 przez LDP05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 07.02.2022 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Instalacja 9,9 kW, panele skierowane na południe i zachód- wynik słaby, wyprodukowały 210 kWh za styczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 07.02.2022 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Instalacja 9,9 kW, panele skierowane na południe i zachód- wynik słaby, wyprodukowały 210 kWh za styczeń. W czerwcu będzie napewno lepiej, trzeba trochę poczekać. U mnie też ciągle chmury i chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dymmek 10.02.2022 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Instalacja 9,9 kW, panele skierowane na południe i zachód- wynik słaby, wyprodukowały 210 kWh za styczeń. Siema , powiedz mi jak się Tobie pompa ciepła sprawuje ? Fotowoptaika wystarcza na całe zużycie prądu za ogrzanie domu , wody i bit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.02.2022 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 W końcu pożądana parabola. Dokładnie 5kwh z 1KWP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.02.2022 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 W końcu pożądana parabola. Dokładnie 5kwh z 1KWP. w jakim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 14.02.2022 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 7-16.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.02.2022 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2022 7-16.30 Bardzo dużo zazdroszczę. U mnie 2,59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekRze 15.02.2022 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 u mnie dzisiaj czwarty dzień ze słońcem. najlepiej było w niedzielę - 4,54kWh/kWp. dzisiaj już luty przebił cały styczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaseb 15.02.2022 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2022 U mnie nie przebił jeszcze całego stycznia, ale póki co w lutym 2022 mam na razie jedynie 30% lutego 2021, a przed nami tydzień niżowej, pochmurnej pogody. Szacuję, że luty w sumie da około połowę tego, co dał w ubiegłym roku. Cóż, trzeba liczyć na to, że marzec nadrobi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekRze 16.02.2022 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 ja już mam ponad 80% lutego zeszłego roku, ale rok temu przez jakieś 7-8dni śnieg leżał na panelach i produkcja była w tym czasie zerowa. dzisiaj nadal dużo słońca i niezła produkcja. od jutro ma być już deszczowo przez kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viniu 16.02.2022 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 U mnie (na dzisiaj) luty osiągnął ponad 84% produkcji ze stycznia... chyba nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 16.02.2022 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) Weź mnie nawet nie denerwuj jeden z drugim -jak czytam o uzyskach w czasie tych pięknych dni, a dziś dopiero(po 19 dniach od złożenia kwitów w PGE) listonosz przyniósł potwierdzenie otrzymania zgłoszenia z terminem 28 luty na wymianę licznika to mnie targa-bo od jutra pogoda się psuje. Jak znam życie to za chwilę wpadną licznik wymienić...i mnie drugi raz wnerwią, bo nie będzie radości z nowej zabawki(z obserwacji uzysków znaczy). A poważnie-cieszę się, że macie dobre uzyski i liczę skromnie, że jak odpalę wreszcie swoją instalacje(oby jak najszybciej choć 30dni mija 28 lutego) to z każdym dniem będę bił własne rekordy uzysków...aż do jesieni. Edytowane 16 Lutego 2022 przez Dariusz1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.02.2022 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Weź mnie nawet nie denerwuj jeden z drugim -jak czytam o uzyskach w czasie tych pięknych dni, a dziś dopiero(po 19 dniach od złożenia kwitów w PGE) listonosz przyniósł potwierdzenie otrzymania zgłoszenia z terminem 28 luty na wymianę licznika to mnie targa-bo od jutra pogoda się psuje. Jak znam życie to za chwilę wpadną licznik wymienić...i mnie drugi raz wnerwią, bo nie będzie radości z nowej zabawki(z obserwacji uzysków znaczy). A poważnie-cieszę się, że macie dobre uzyski i liczę skromnie, że jak odpalę wreszcie swoją instalacje(oby jak najszybciej choć 30dni mija 28 lutego) to z każdym dniem będę bił własne rekordy uzysków...aż do jesieni. Mnie zależało na czasie i poprosiłem o powiadomienie telefoniczne w celu osobistego odbioru, zaświadczenie o przyłączeniu odebrałem w ciągu 4 dni. Jak ci się nie spieszy to czekasz na listonosza twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viniu 16.02.2022 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Weź mnie nawet nie denerwuj jeden z drugim -jak czytam o uzyskach w czasie tych pięknych dni, a dziś dopiero(po 19 dniach od złożenia kwitów w PGE) listonosz przyniósł potwierdzenie otrzymania zgłoszenia z terminem 28 luty na wymianę licznika to mnie targa-bo od jutra pogoda się psuje. Jak znam życie to za chwilę wpadną licznik wymienić...i mnie drugi raz wnerwią, bo nie będzie radości z nowej zabawki(z obserwacji uzysków znaczy). A poważnie-cieszę się, że macie dobre uzyski i liczę skromnie, że jak odpalę wreszcie swoją instalacje(oby jak najszybciej choć 30dni mija 28 lutego) to z każdym dniem będę bił własne rekordy uzysków...aż do jesieni. Jeśli to będzie dla Ciebie jakiekolwiek pocieszenie, to ja w dalszym ciągu "walczę" z napięciem w sieci na poziomie 256V i wyłączającym się falownikiem. Dla przykładu w sobotę wyłączył się 8 razy, w niedzielę 4. Dlatego w niedzielę - żeby ochłonąć - pojechałem z córką pomoczyć się w rzece... pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz1983 16.02.2022 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 (edytowane) U mnie mają nawał roboty i zgłoszenia obrabiają w ok. 3 tygodniowym poślizgiem od chwili otrzymania(dzwoniłem informacyjnie kiedy wezmą ze sterty moją datę wpływu-na drugi dzień od telefonu(a mieli obrabiane wnioski otrzymane tydzień przed moim jeszcze) w sprawie mojego dzwonili aby omówić jak wyglądają zabezpieczenia przedlicznikowe i jaki typ kabla 'warkocz" ze słupa/numer słupa oraz gdzie jest licznik ) i z tego powodu gdy u kogoś coś jest błędnie wypełnione to dzwonią i korygują przez telefon. Kolejki nie przeskoczysz, a termin wszędzie jest ustawowy max 30dni. Chyba, że ktoś z "flaszką" leci to może i wymeinią licznik szybciej. Samo otrzymanie kwitu nie jest wymogiem aby licznik wymienili-starczy aby zgłoszenie było już przetworzone ale nawał roboty skutecznie to spowolnił...ot wielu na ostatnią chwilę się zdecydowało na instalacje i mamy efekt. Kwit dostałeś po 4 dniach ale ile czekałeś na wymianę licznika od odebrania papierka, bo to jest obecnie problem u wszystkich-nawał wniosków i braki liczników? Po postach wnoszę, że lata temu odpalałeś instalację więc i kolejek nie było jak jest teraz na finiszu tuz przed zmianami. Z mojego kwitu wynika, ze wymienią na licznik z netem 2G/3G choć mam obecnie "dwukierunkowy" niespelna 4letni Apator 3, któy mogliby przeprogramować. @ Viniujak masz aż takie napięcie to ja bym zdjęcia robił i wzywał pogotowie energetyczne do czasu aż zmniejszą do normalnego, bo w końcu takie napięcie jest juz grupo ponad normy gwarantowane w umowie. Edytowane 16 Lutego 2022 przez Dariusz1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts