Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Ja pierdziu rozwodzić się nad 20kWh, wpadnijcie to po 100kWh wam w samochodach zatankuje i nic mi się nie stanie.

Kochami macie po 5kWp na dachach co urobi rocznie 5000kWh a Wy liczycie na 20? Tyle to dziennie zjadam na bytowe.

CO tam pierdzielisz? Nowa zabawka to człowiek patrzy na wykresy itp.

20 na bytowe? 20 to mam na bytowe grzanie klimą i jeszcze na trochę CWU by zostało.

Edytowane przez kulibob

CO tam pierdzielisz? Nowa zabawka to człowiek patrzy na wykresy itp.

20 na bytowe? 20 to mam na bytowe grzanie klimą i jeszcze na trochę CWU by zostało.

Kuźwa nie pamiętam ale chyba w czwartek ubiegłego tygodnia wymieniali mi licznik energii najechane 140kWh i 77kWh oddanych. Więc 15kWh/doba (2 lodówko zamrażalki, 4 komputery, 3 routery, 9 kamer + rejestrator, 3 TV i 2 NC+ z tymi nagrywarkami i 5 pomp do ogrzewania, i cała serwerownia ).

Każdy orze jak może ;)

I jeszcze musiałem ratować 4 panele bo chciały polatać... deszcz a na dach musiałem wejść.

Edytowane przez marcinbbb

Słyszysz coś metalicznego wibruje na dachu to reagujesz, poleci albo nie. Lepiej wleźć na dach z kluczem i dokręcić u mnie po 5 latach najwidoczniej od wibracji się zesrało. Jutro zapakuję się na dach i sprawdzę może jakieś podkładki anty-odkręcające zastosuje. Czas robi swoje a to jednak na wietrze wibruje.

Ja pierdziu rozwodzić się nad 20kWh, wpadnijcie to po 100kWh wam w samochodach zatankuje i nic mi się nie stanie.

Kochami macie po 5kWp na dachach co urobi rocznie 5000kWh a Wy liczycie na 20? Tyle to dziennie zjadam na bytowe.

Tak jest zawsze na początku sprawdzasz codziennie. Mojej hybrydy nie zatankujesz więc nie skorzystam ale dzięki za zaproszenie. Poza tym najtańszy transport to samochód służbowy za nic nie płacisz:). U mnie średnio dziennie to 8 kW zużycie niekiedy jest to dwa razy tyle.

U mnie od 18.02 jak uruchomiłem instalację nie było całego ładnego dnia. Jak nie deszcz to śnieg, jak trochę słońca to za chwilę chmurki. Raz w piku zobaczyłem 3300W i tyle.

Potwierdzam choć w linii prostej dzieli nas z 40 km to powiem kolokwialnie pogoda jest u mnie hujowa.:mad: