Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Bez żartów, wieczorem nie można nic zmienić:bash:

Przy ustawieniu równoległym prąd stringu rozdziela się zawsze po równo na dwa wejścia, natomiast przy niezależnym jest dzielony proporcjonalnie a przy b. małych wartościach pracuje tylko 1 wejście mimo że wejścia są fizycznie połączone równolegle, robiłem takie doświadczenia i tylko różnice prądów wejciowych były zauważalne

to że wykres gładki to być może inne nasłonecznienie,ale kto wie może będzie dobrze

Edytowane przez miecio 301

Bez żartów, wieczorem nie można nic zmienić:bash:

Przy ustawieniu równoległym prąd stringu rozdziela się zawsze po równo na dwa wejścia, natomiast przy niezależnym jest dzielony proporcjonalnie a przy b. małych wartościach pracuje tylko 1 wejście mimo że wejścia są fizycznie połączone równolegle, robiłem takie doświadczenia i tylko różnice prądów wejciowych były zauważalne

to że wykres gładki to być może inne nasłonecznienie,ale kto wie może będzie dobrze

Dla jednych 17.30 to wieczór, dla drugich środek dnia. W każdym razie falownik jeszcze pracował, dlatego zmiany były możliwe.

Ja zauważam różnice. Przy takim samym nasłonecznieniu wykres wygląda lepiej, jest większy uzysk, a i wartości pokazywane na falowniku nie skaczą jak szalone. Po jednym dniu jestem zadowolony. Zobaczymy jak się sprawą rozwinie.

Porównując rok do roku to ten wypada zdecydowanie słabo.....jak na razie.

2019

[ATTACH=CONFIG]441972[/ATTACH]

2020

[ATTACH=CONFIG]441973[/ATTACH]

W 18 dni marca 2020 zrobiłeś 200 kWh, licząc wg proporcji w 2019 wychodzi 367*18/31 = 213 kWh, czyli bardzo zbliżona wartość.

Chyba niektórym przydałby się korepetycje z matematyki.

Edytowane przez _Grisza_