Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Rejestrowałeś się zapewnie https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/ więc dostep do rozliczenia ze stanem wskazań i do faktur masz a jeżeli będzie liccznik ze zdalnym odczytem to i podgląd będzie

No ale ja to doskonałe wiem.

Póki co, mój profil na platformie Taurona po wymianie liczniki jest sczyszczony, a w złączu Norax 3 bez zdalnego odczytu.

Edytowane przez _Grisza_

Minął miesiąc pracy instalacji.

Dziś znów chodzili odczytywać licznik i inkasent nie miał go w systemie. Zapisał odczyt w fajnym kajeciku.

Przez miesiąc zużycie 209 kWh, produkcja 225 kWh.

Wow Waldek to gratulacje dla Ciebie i dla sąsiada :p, będziesz miał nadprodukcję roczną na bank

Wow Waldek to gratulacje dla Ciebie i dla sąsiada :p, będziesz miał nadprodukcję roczną na bank

Nadprodukcja lub nie zależy teraz tylko od zużycia. A to kompa dzieciakom się nie będzie chciało wyłączyć na obiad, a to żona dwóch talerzy nie będzie ręcznie myć.

Nie wiem jak z produkcją w lato bo niestety ranki będą szły słabo - brzózki sąsiada i nieszczęsna facjatka. Musiałbym dawać minimum 5 TIGO - na razie niech rok produkuje, zobaczy się co dalej.

Nadprodukcja lub nie zależy teraz tylko od zużycia. A to kompa dzieciakom się nie będzie chciało wyłączyć na obiad, a to żona dwóch talerzy nie będzie ręcznie myć.

Nie wiem jak z produkcją w lato bo niestety ranki będą szły słabo - brzózki sąsiada i nieszczęsna facjatka. Musiałbym dawać minimum 5 TIGO - na razie niech rok produkuje, zobaczy się co dalej.

No pewno , gdyby porównywać chwilowo to marłbyś nadprodukcję.

Jeżeli miesiąc, który zawiera 10dni lutego i 20dni marca daje ci już nadprodukcję (oczywiście przed potrąceniem 20% dla ZE) to spokojnie rok zamkniesz na plusie .

Afore polska ma bardzo prężny dział techniczny i z tego co pamiętam po kontakcie z infolinią i podaniu numeru SN urządzenia sprawdzą zdalnie poprawność pracy inwertera. Dodatkowo widzę że masz logowania w solarman tak więc oni też mają dostęp do zapisanych logów i bardzo szybko dojdą do sedna problemu.

Afore polska ma bardzo prężny dział techniczny i z tego co pamiętam po kontakcie z infolinią i podaniu numeru SN urządzenia sprawdzą zdalnie poprawność pracy inwertera. Dodatkowo widzę że masz logowania w solarman tak więc oni też mają dostęp do zapisanych logów i bardzo szybko dojdą do sedna problemu.

Ok dzieki jutro się skontaktuje zobaczymy co poradzą

Jutro to raczej się nie uda a bardziej poniedziałek ale tak na szybko sobie przypomniałem że jak wejdziesz w ustawienia dojdziesz do zakładki limit mocy to powinna prawidłowo być podświetlona opcja wyłączona jeśli masz cyfry np 2.5 tzn że sam już wiesz. Jeśli jednak masz wyłączoną opcję limitu mocy to z pewnością bez serwisu i resetu do ustawień fabrycznych się nie obejdzie. Mam nadzieję że kraj na wyświetlaczu masz KRAJ Polska a nie RPA