miecio 301 19.03.2020 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Takie ładne to tylko Tauron, chociaż Tychy to chyba też Tauron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 19.03.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 gdzie dokładnie? No tu Fajny widok: [ATTACH=CONFIG]441970[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 19.03.2020 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Takie ładne to tylko Tauron, chociaż Tychy to chyba też Tauron Tak, montują co mają akurat pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 19.03.2020 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Rejestrowałeś się zapewnie https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/ więc dostep do rozliczenia ze stanem wskazań i do faktur masz a jeżeli będzie liccznik ze zdalnym odczytem to i podgląd będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 19.03.2020 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Rejestrowałeś się zapewnie https://logowanie.tauron-dystrybucja.pl/ więc dostep do rozliczenia ze stanem wskazań i do faktur masz a jeżeli będzie liccznik ze zdalnym odczytem to i podgląd będzie No ale ja to doskonałe wiem. Póki co, mój profil na platformie Taurona po wymianie liczniki jest sczyszczony, a w złączu Norax 3 bez zdalnego odczytu. Edytowane 19 Marca 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.03.2020 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Minął miesiąc pracy instalacji. Dziś znów chodzili odczytywać licznik i inkasent nie miał go w systemie. Zapisał odczyt w fajnym kajeciku. Przez miesiąc zużycie 209 kWh, produkcja 225 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.03.2020 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Minął miesiąc pracy instalacji. Dziś znów chodzili odczytywać licznik i inkasent nie miał go w systemie. Zapisał odczyt w fajnym kajeciku. Przez miesiąc zużycie 209 kWh, produkcja 225 kWh. Wow Waldek to gratulacje dla Ciebie i dla sąsiada , będziesz miał nadprodukcję roczną na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.03.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Wow Waldek to gratulacje dla Ciebie i dla sąsiada , będziesz miał nadprodukcję roczną na bank Nadprodukcja lub nie zależy teraz tylko od zużycia. A to kompa dzieciakom się nie będzie chciało wyłączyć na obiad, a to żona dwóch talerzy nie będzie ręcznie myć. Nie wiem jak z produkcją w lato bo niestety ranki będą szły słabo - brzózki sąsiada i nieszczęsna facjatka. Musiałbym dawać minimum 5 TIGO - na razie niech rok produkuje, zobaczy się co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 19.03.2020 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Nadprodukcja lub nie zależy teraz tylko od zużycia. A to kompa dzieciakom się nie będzie chciało wyłączyć na obiad, a to żona dwóch talerzy nie będzie ręcznie myć. Nie wiem jak z produkcją w lato bo niestety ranki będą szły słabo - brzózki sąsiada i nieszczęsna facjatka. Musiałbym dawać minimum 5 TIGO - na razie niech rok produkuje, zobaczy się co dalej. No pewno , gdyby porównywać chwilowo to marłbyś nadprodukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.03.2020 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Nadprodukcja lub nie zależy teraz tylko od zużycia. A to kompa dzieciakom się nie będzie chciało wyłączyć na obiad, a to żona dwóch talerzy nie będzie ręcznie myć. Nie wiem jak z produkcją w lato bo niestety ranki będą szły słabo - brzózki sąsiada i nieszczęsna facjatka. Musiałbym dawać minimum 5 TIGO - na razie niech rok produkuje, zobaczy się co dalej. Jeżeli miesiąc, który zawiera 10dni lutego i 20dni marca daje ci już nadprodukcję (oczywiście przed potrąceniem 20% dla ZE) to spokojnie rok zamkniesz na plusie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 19.03.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2020 Wymiana licznika 10 luty:Pobór 355kWhWysłane 385kWh+ w magazynie jakieś 500kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 20.03.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Nie potrafię wejść w ustawienia Afore jakie hasło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 20.03.2020 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 I myślisz, że w dobrym wątku to napisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 20.03.2020 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 I myślisz, że w dobrym wątku to napisałeś? Tak przeczytaj kilka stron wcześniej i będziesz wiedział o co chodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 20.03.2020 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s max 20.03.2020 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 z tego co pamiętam ograniczenie mocy inwertera nie wymaga hasła - tak jest u mnie ale ja mam inwerter 3 fazy i oprogramowanie DSP 1.16 HMI 2.33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 20.03.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 z tego co pamiętam ograniczenie mocy inwertera nie wymaga hasła - tak jest u mnie ale ja mam inwerter 3 fazy i oprogramowanie DSP 1.16 HMI 2.33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s max 20.03.2020 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Afore polska ma bardzo prężny dział techniczny i z tego co pamiętam po kontakcie z infolinią i podaniu numeru SN urządzenia sprawdzą zdalnie poprawność pracy inwertera. Dodatkowo widzę że masz logowania w solarman tak więc oni też mają dostęp do zapisanych logów i bardzo szybko dojdą do sedna problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.1971 20.03.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Afore polska ma bardzo prężny dział techniczny i z tego co pamiętam po kontakcie z infolinią i podaniu numeru SN urządzenia sprawdzą zdalnie poprawność pracy inwertera. Dodatkowo widzę że masz logowania w solarman tak więc oni też mają dostęp do zapisanych logów i bardzo szybko dojdą do sedna problemu. Ok dzieki jutro się skontaktuje zobaczymy co poradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s max 20.03.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jutro to raczej się nie uda a bardziej poniedziałek ale tak na szybko sobie przypomniałem że jak wejdziesz w ustawienia dojdziesz do zakładki limit mocy to powinna prawidłowo być podświetlona opcja wyłączona jeśli masz cyfry np 2.5 tzn że sam już wiesz. Jeśli jednak masz wyłączoną opcję limitu mocy to z pewnością bez serwisu i resetu do ustawień fabrycznych się nie obejdzie. Mam nadzieję że kraj na wyświetlaczu masz KRAJ Polska a nie RPA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts