_Grisza_ 26.03.2020 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 z tym malowaniem to chyba żart był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.03.2020 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 A z czym Ty masz problem? Przecież to normalnie wklepujesz na stronie i zaraz masz wynik. PVGIS jest od dawna jeszcze jak klepałem offgrida to korzystałem z tego. 253kWh w marcu ma być i ani kWh więcej - co by się nie działo a mam 272kWh z 3,3kW więc muszę wyłączyć inwerter do końca miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.03.2020 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 253kWh w marcu ma być i ani kWh więcej - co by się nie działo a mam 272kWh z 3,3kW więc muszę wyłączyć inwerter do końca miesiąca Oddaj mi nadwyżkę, ale nie zaproszę na grilla;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2020 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 U mnie też nie lada problem PVGIS pokazuje 829 kWh, a mam już 897 kWh. 108% cukru w cukrze. Jak żyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.03.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Zawsze możesz przełączyć na bazę ERA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 26.03.2020 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 253kWh w marcu ma być i ani kWh więcej - co by się nie działo a mam 272kWh z 3,3kW więc muszę wyłączyć inwerter do końca miesiąca Nie rozumiem cię to kalkulator daje orientacyjne wyliczenia co powinno być i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.03.2020 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 U mnie też nie lada problem PVGIS pokazuje 829 kWh, a mam już 897 kWh. 108% cukru w cukrze. Jak żyć ? Ojjj cukru w cukrze coraz mniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2020 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Ojjj cukru w cukrze coraz mniej;) No fakt, kiedyś było pińcet https://youtu.be/_Eo3hLfCj-g?t=164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2020 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Zawsze możesz przełączyć na bazę ERA No lipa na tej ERA5 , 1001kWh pokazuje, czyli niespełna 90% cukru w cukrze No ale jeszcze 5 dni przed nami, jest szansa na stuprocentowy cukier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.03.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Oddaj mi nadwyżkę, ale nie zaproszę na grilla;). No żebym ja z okolic WRC jechał do Tarnowa aby popatrzeć z ulicy na Twojego grila... i aby zawieść 20kWh prądu w wiadrze to jeszcze nie grali. To narzędzie nie działa nie sprawdza się i mówi mi że moja instalacja robi za dużo, myślę że powinniśmy solidarnie wyłączyć inwertery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 To narzędzie nie działa nie sprawdza się i mówi mi że moja instalacja robi za dużo, myślę że powinniśmy solidarnie wyłączyć inwertery E tam, działa i to bardzo dobrze, zobacz jak bardzo wielu poprawia samopoczucie, co w dobie obecnej sytuacji jest bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 26.03.2020 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Oj pierdu pierdu z tymi waszymi nadwyżkami, nie dzieje się to za sprawą waszych zaje***** instalacji a nadzwyczaj ładnej pogody, poczekajcie... w maju przypiepszy 20 deszczowych dni i waszej nadprodukcji z marca zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.03.2020 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Strona mnie oszukała, zrobiłem za dużo prądu jak tu się cieszyć. Toż to tragedia narodowa ktoś liczy na tę stronę że przepowie przyszłość a tu LIPA!!! Kłamią włączasz TV kłamią, w radiu kłamią mój inwerter pewnie też kłamie. Mi jeszcze 500kWh z ubiegłego roku zostało pewnie też oszukane, nawet licznik kłamie zrobiłem 540kWh a pobrałem 420kWh. Opcja jest jedna jak pisałem wszystko kłamie a nasze wyniki są wyssane z palca Kłamczuchy Edytowane 26 Marca 2020 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 26.03.2020 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 (edytowane) Oj pierdu pierdu z tymi waszymi nadwyżkami, nie dzieje się to za sprawą waszych zaje***** instalacji a nadzwyczaj ładnej pogody, poczekajcie... w maju przypiepszy 20 deszczowych dni i waszej nadprodukcji z marca zabraknie. No nie żartuj ! PS. Niektórzy nie potrafią czytać miedzy wierszami. Edytowane 26 Marca 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.03.2020 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 No żebym ja z okolic WRC jechał do Tarnowa aby popatrzeć z ulicy na Twojego grila... i aby zawieść 20kWh prądu w wiadrze to jeszcze nie grali. To narzędzie nie działa nie sprawdza się i mówi mi że moja instalacja robi za dużo, myślę że powinniśmy solidarnie wyłączyć inwertery Mogę w ramach solidarności z Tobą wyłączyć jeden z inwerterów:). Jadąc do Dzierżoniowa do wuja mogę zahaczyć o Wrocław podobno piękne miasto nigdy nie byłem. Wiadra nie mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 26.03.2020 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Chętnie bym Cię zaprosił ale Ty i ja to już będzie nielegalne zgromadzenie w sensie nie że nie zapraszam ale wiesz może mnie nie być w domu, w sensie zakupy, galeria, i basen może jakiś mały wypad do Niemiec Chcesz wpadnij pokażę Ci zza płota na yt że wyłączyłem inwerter tylko który są 4; 2 x Solax 1,5W, 1x GoodWe 3,3kW, 1 x jakiś mikroinwerter co bardziej robi niż wygląda. Wiadro mogę Ci dać ale uwaga lekko cieknie więc z 20kWh do chaty zawieziesz ze 17 WRO zajebiste 100 razy lepciejsze niż Wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boreczkowiak 27.03.2020 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Panowie doradźcie. Falownik Sofar Solar 3KTLM-G2 przycina mi moc do 2400W Ten falownik ma dwa MPPT, panele (12 sztuk, 285W) mam podłączone tylko pod jeden MPPT. Czy jak ustawieniach falownika "Input mode" zmienię z niezależnie na równoległe to nie będzie tego problemu i nic się nie zepsuje ?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 28.03.2020 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 w 1-faz a takim jest ten trzeba fizycznie połączyć wejścia 1 i 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 28.03.2020 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 Panowie doradźcie. Falownik Sofar Solar 3KTLM-G2 przycina mi moc do 2400W Ten falownik ma dwa MPPT, panele (12 sztuk, 285W) mam podłączone tylko pod jeden MPPT. Czy jak ustawieniach falownika "Input mode" zmienię z niezależnie na równoległe to nie będzie tego problemu i nic się nie zepsuje ?. Pozdrawiam Odbierz priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.03.2020 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Poczekajcie... w maju przypiepszy 20 deszczowych dni i waszej nadprodukcji z marca zabraknie. Wszystko zależy nie tylko od orientacji ale również od samego Słońca i kąta padania promieni Słonecznych Ten wykres trochę się zmienia. Ale dziwię się , że o tej porze roku masz rozbieżności - i to odwrotne niż u mnie? Powinno być odwrotnie więc może u Ciebie też masz tak samo ale źle interpretujesz strony świata? wschód jest słabszy - zachód jest mocniejszy. W połowie czerwca i października się wyrównują - a tak cały czas jest asymetria (w zależności od pory roku, dnia, itp.) To twoja odpowiedz Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts