Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uzysk z PV

maciuspala

Recommended Posts

Internet działa u mnie całkiem nieźle, dzieci siedzą od rana na lekcjach zdalnych i jakby było coś nie tak to miałbym alarm na cały dom. Ale faktycznie ktoś wspominał że trwają u nich prace serwisowe. Dziękuję za odpowiedź

U mnie z netem też nie ma problemów, ale zauważyłem, że czasem kontrolki gasną na logerze, tak jakby się resetował. W niektórych godzinach występuje to częściej, w niektórych rzadziej. Tak samo w aplikacji widzę, że czasami odświeża się częściej (nawet co minutę), a czasami rzadziej.

Z czym związane jest takie wypłaszczenie produkcji w pogodne dni w godzinach szczytu?

[ATTACH=CONFIG]442830[/ATTACH]

Jest ok falownik obcina. Masz instalację większą niż moc maksymalna falownika. Co stracisz teraz to nadrabiasz w czasie jak nie obcina i w pochmurny dzień. A falownik masz tańszy niż taki na styk.

Jaką masz instalacje i jaki falownik tak to umnie za wczoraj wygląda.

Screenshot_2020-04-11 Bilans energetyczny.jpg

Edytowane przez kulibob

4,55

[ATTACH=CONFIG]442863[/ATTACH]

Widzę , że masz taki sam falownik jak ja tylko w panelach masz przewymiarowane , ja niedowymiarowane. Więc wszystko zależy od kąta nachylenia dachu i orientacji na południe no i oczywiście od szerokości geograficznej.

kwiecień.jpg

Widzę , że masz taki sam falownik jak ja tylko w panelach masz przewymiarowane , ja niedowymiarowane. Więc wszystko zależy od kąta nachylenia dachu i orientacji na południe no i oczywiście od szerokości geograficznej.

[ATTACH=CONFIG]442866[/ATTACH]

A naprawdę zależy od pogody:)

Miałeś cały kwiecień słońce u mnie nie i za 11 dni kwietnia mamy taką samą produkcje.

Ale w pełni słoneczny dzień, bo podejrzewam że takie miałeś to produkuję mam o ok 5kWh więcej.