puzy 30.09.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Hej, Potrzebuje pomocy zastanawiam się nad materiałem do ocieplenia poddasza. Na samym początku chciałem około 40cm dobrej wełny. A teraz kolega mówił o płytach PIR które mają dobre współczynniki. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o te płyty? Czy brać je pod uwagę? Czy ktoś ma tym ocieplone poddasze? Bardzo chętnie poczytam jakieś lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 30.09.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Też miałem w planie płyty PIR pod krokwie, ale w pewnym momencie cena płyt poszła drastycznie w górę i zrezygnowałem z tego na rzecz wełny. Rozważ jeszcze kombinację wełna między krokwie + pianka pod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 02.10.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Podepnę się może dziś dzwoniłem w sprawie natryśnięcia piany otwarta komora poddasza około 70m2 i tyle samo zamkniętej komory na podłogę. I przeszło mi ocieplanie pianą.70m dachu natryśnięte 16 cm po 60 PLN/m2 = 4200 PLNpodłoga 10 styropianiu i 5 cm piany zamkniętokomprowej 80 PLN/m2 = 5600 PLN W tej cenie to można ułożyć metr izolacji z wełny na dachu, a podłogę jakimś zajebistym XPS`em. Na razie nie zdecydowałem czy poddasze nieużytkowe robić wełną mineralną, czy tą skalną... będę czytał który materiał bybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts