Sandek 30.09.2018 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Powiedzcie mi proszę jak najlepiej przygotować próg do montażu drzwi wejściowych do domu tak, by drzwi (próg) nigdy nie osiadały i jednocześnie by nie było podciągania chłodu od fundamentu. Dom zbudowany został z pustaka ceramicznego, grubość styropianu na chudziaku będzie 20 cm + wylewka + kafla = ok. 29 cm ( będzie ogrzewanie podłogowe, na zewnątrz będzie kostka brukowa pod same drzwi). W progu na ten moment mam pustak Kozłowice. Jestem tuż przed wylewkami więc tak sobie myślę, że może być skuć to i wmurować coś z pustaka pianowego... Co myślicie ? Jak to powinno wyglądać prawidłowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.10.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Nikt sie nie kwapi.. bo podmurowanie pustaka = ryzyko podciągania chłodem. Sensownym rozwiazaniem jest zastosowanie pszerzen/podwalin pod prog drzwi. Wkazdej dobrej firmie jest to teraz dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.10.2018 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 A jak to rozwiązano https://forum.muratordom.pl/showthread.php?341731-ocieplenie-progu-drzwi-zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 01.10.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Dziękuję za odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 12.10.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 W CALu masz system oparty na purenicie. W Wikędzie masz system oparty na klinarycie. Masz do tego dostępne na rynku za grosze poszerzenia podprogowe, ciepłe progi (kompozytowe, kompozytowo-aluminiowe, drewniane itp). Do tego zależnie od ościeżnicy masz progi montowane pomiędzy belkami (belką zawiasową i zamkową) jak np w Premiumach z Termo w Wikedzie, albo masz zamkniętą ościeżnicę progiem od dołu jak w Termo Prestige Lux w Wikędzie. Jest trochę opcji. Najprostszą są klinaryty i purenity w połączeniu np z poszerzeniem jeśli jest potrzebne w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts