dennis 01.10.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 Jak naprawic stary beton? Chcialbym zapytac: 1. Jaki material zastosowac? 2. Czy tylko ubytki naprawic, czy moze tez dodatkowo zrobic nowa wylewke, aby wszystko bylo ladne gladkie? 3. Jesli nawierzchniowa cienka wylewke to jaka? Jako grubosc? Chcialbym osiagnac w miare mozliwosci mozliwie gladka i wytrzymala powierzchnie. Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 01.10.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2018 skuć i wylac od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dennis 03.10.2018 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 (edytowane) @Slawko123. Dzieki Chciałbym cały wjazd odnowić zupełnie na nowo np. kostka, płytki, czy tez cos innego. Chciałbym to zrobić, ale tak dopiero za około 2 – 3 lat. Czy istnieje możliwość naprawy takich ubytków i zrobienia poprawek tymczasowo? Tak na szybko. Jeśli tak to jakim materiałem i jak? (Dziękuję). Edytowane 3 Października 2018 przez dennis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.10.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Z tego co wiadać, to tak na szybko i tymczasowo , to tylko pozamiatać z resztek gruzu i za 2-3 lata skuć i wylać od nowa. pisze poważnie. tego nie da się naprawić tanim kosztem, najtaniej wyjdzie skuć i wylać od nowa. policz: skucie - masz narzedzie, 1-2 dni roboty i skute, wylanie - 20zł/m2 posadzki z mixa + materiał ile tam masz m2? 20?30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dennis 04.10.2018 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 "wylanie - 20zł/m2 posadzki z mixa + materiał ". 1. 20zl/m2 to jest cena tylko za robocizne? Bez materialu, tak?2. Jesli tak to ile dojdzie jeszcze do tego material? I jaki material sam bys zastosowal?3. Ile kosztowalaby mnie calosc? Wraz ze wszystkim. tzn 60m2. Mam okolo 60 m2. PS Problem polega na tym, ze przed definitywnym zajeciem sie wjazdem musze wczesniej jeszcze zajac sie drenazem i ociepleniem calego budynku i garazu, aby pozniej nie zniszczyc ponownie nowego wjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.10.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 chodzi Ci o wjazd czy sam garaż? bo juz się pogubiłem. Daj zdjęcie z większej odległosci aby było wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dennis 04.10.2018 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 (edytowane) Chodzi mi o sam wjazd do garazu. Ma 60 m2. Zdjecia z wiekszej odleglosci nie moge przeslac (teraz aktualnie) . **************************************************************************************************** PS Pozniej zajme sie podloga garazu ( to osobny temat). Garaz w srodku ma dodatkowe 40m2. Edytowane 4 Października 2018 przez dennis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 04.10.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 czyli chodzi Ci o podjazd. Z tego co widać na zdjęciach, to w zasadzie skuć i zrobić od nowa, ale nie wylewkę z mixa. Ta się rozsypie w warunkach zimowo-deszczowo-letnich. jakaś kostka by się przydała.w każdym razie tego nie naprawisz, trzeba zrobić od nowa. teraz tylko pozamiatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dennis 04.10.2018 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 A ile tak kosztuje wylewka z mixa wraz z materialem za 60m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 05.10.2018 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Na zewnątrz z miksa nie nadaje się. Koszt to 10-15 zł za m2 za robocizne plus koszt piachu i cementu oraz dodatków (ale to grosze ). Bardziej pasowało by wylać beton z betoniarni lub położyć jakąś kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dennis 05.10.2018 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Mysle teraz o garazu w srodku. Tam mam 40m2 i myslalem o zrobieniu tam wylewki przemyslowej. Jak myslisz ile by mnie to kosztowalo w calosci? (te 40m2).Chcialbym pozyskac tam w miare mozliwosci bardzo gladka powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts