zbyster 04.10.2018 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 (edytowane) Tak mam studzienkę z wyprowadzeniem do gminnej sieci deszczowej.Tylko teraz mam rurę daną na równo z posadzką w piwnicy i zapewne teraz po odkopaniu nie uzyskam spadu...i trzeba będzie zastosować pompę Edytowane 4 Października 2018 przez zbyster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.10.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Tak mam studzienkę z wyprowadzeniem do gminnej sieci deszczowej. Tylko teraz mam rurę daną na równo z posadzką w piwnicy i zapewne teraz po odkopaniu nie uzyskam spadu...i trzeba będzie zastosować pompę Zrób jakiś prosty szkic albo fragment przekroju jak to masz wykonane te poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyster 04.10.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.10.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Kwestia czy nie masz tej rury wyżej niż na szkicu, bo jak jest poniżej to tak może zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.10.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 wcale nie jestem pewien czy problem tkwi po zewnetrznej stronie. bardziej imo prawdopodobne, ze strzelilo polaczenie sciana fundamentowa/chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.10.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 wcale nie jestem pewien czy problem tkwi po zewnetrznej stronie. bardziej imo prawdopodobne, ze strzelilo polaczenie sciana fundamentowa/chudziak. Wg mnie też to jest możliwe. Dlatego wcześniej dopytywalem czy autor jest pewny skąd się sączy woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyster 05.10.2018 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Zepsuty jest dren i to laczenie od zewnatrz. Wziolem weza i wlalem to drenu wody przez 5 min po godzinie zaczely sie pojawiać plamy w piwnocy na scianie nprzy papie.Czyli rura drenarska moze byc przy górnej krawędzi lawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 05.10.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 (edytowane) wcale nie jestem pewien czy problem tkwi po zewnetrznej stronie. bardziej imo prawdopodobne, ze strzelilo polaczenie sciana fundamentowa/chudziak. Trzeba by skuć kawałek chudziaka i poobserwować,gdyby to woda od dołu powinno poojawić się "źródełko", ogólnie sądze, że problem jest trudny do przedyskutowania na forum, w szczególności, ze nawet żadnych zdjęć nie ma..... Edytowane 5 Października 2018 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyster 05.10.2018 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 (edytowane) wg. mnie i kierownika problem jest na zewnątrz, choć on też twierdzi że prawdopodobnie trzeba będzie zrobić też drenaż pod chudziakiem.-być może problem jest na zewnątrz i wewnątrz.Chociaż kurcze nie wydaje mi się aby przez taką glinę mogła sączyć się woda. Dziś ma być koparka więc będę uszczelniał. Ps. Jak posadowić tą rurę drenarską? Na równi od góry z ławą czy np na środku ławy? Edytowane 5 Października 2018 przez zbyster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.10.2018 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Zepsuty jest dren i to laczenie od zewnatrz. Wziolem weza i wlalem to drenu wody przez 5 min po godzinie zaczely sie pojawiać plamy w piwnocy na scianie nprzy papie. Czyli rura drenarska moze byc przy górnej krawędzi lawy? Kwestia czy ta lawa jest tak wysoka jak pokazujesz? Powinien byc poniżej górnej płaszczyzny. Jak jest na równo to ostatecznie ujdzie jeżeli jest drożny. Jeżeli wężem jesteś w stanie zalać dren to chyba nie jest drożny.......Z niego odprowadzasz grawitacyjnie czy pompa, bo nie zrozumiałem poprzedniej odpowiedzi. Jeżeli woda po deszczu schodzi drenem powoli to tworzy się między ścianą a gruntem rodzimym coś w rodzaju rowu wypełnionego wodą i zanim dren to ściągnie masz podtapianie zapewnione. Obniżenie drenu spowoduje że mniejsza ilość wody nie będzie napierać na styk ławy i ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyster 05.10.2018 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 ze studzienki odprowadzenie mam grawitacyjnie. No własnie dren nie jest drożny i trzeba odkopać tak czy siak ;] . A i jeszcze jedno: ile cm dać kamienia na dren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sami7 05.10.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Witammam pytanie w tym wątku.altanka na ogródku działkowym. woda na wiosnę lubi stać na chodniku.fundamenty od środka zabezpieczone , plus całość wyłozona folia kubełkowa i na to gruz. wiem że nie ma gwarancji że woda nie przesączy sie .pytanie czy zostawic te folia kubełkowa na całej powierzchni pod gruzem czy raczej usunac , aby woda mogła potem spokojnie ,, odpłynąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kida 05.10.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 A chudziak jest suchy? Masz pod nim folie?Też mam piwnice - na glinie, z izolacja jakąś tam na Zewnątrz i drenazem, a to zasypane żółtym piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyster 08.10.2018 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 hudziak jest suchy ale nie po pod nim folii.Zrobię tak: Mały klin z CX 5 na to 2 razy zamaluję Cr65 a to zapaluję Izoplatem 2K-w. Dobrze będzie?A od środka piwnicy dam Xypex Concentrate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.10.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 brzmi niezle zamow sobie jeszcze patch-n-plug z 5kg, moze sie przydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz Kida 12.10.2018 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 https://www.instalator.pl/2018/10/izolacja-kotlowni-wilgoc-w-piwnicy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts