witiaw 20.10.2018 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 W moim przypadku fix 98 x 28 w ramie, pakiet 3 szybowy, kolor obustronny to koszt 193 zl bruttonaswietle natomiast 1180 brutto Roznica 1000 zl robi mi spora roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.10.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Jasne, że tak. 1000zł drogą nie chodzi, a tak na prawdę jak masz mieć pasywną dostawkę bez możliwości otwierania to czasem taniej i lepiej jest zastosować fixa. Po to nieraz producenci drzwi dopasowują się ościeżnicą do "standardów" okien aby można było wszystko łączyć. Wspomniana wyżej przeze mnie firma ma np łącznik 90 stopni do łączenia drzwi z fixem w narożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witiaw 24.10.2018 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Po namysle i ciekawym wg mnie rabacie chyba zdecyduje sie na serie prestige ale...Otwor montazowy mam 100 cm ale ze sciana jest ceglana to nie widze problemu z poszezeniem otworu. Wychodzi po jakies 3 cm stronaDrzwi beda montowane w wewnetrznej scianie i chce poszezyc tylko ta sciane i tylko na glebokosc futryny symetrycznie z obu stronI tu pojawia sie pytanie czy jezeli zewnetrzny otwor pozostanie 100 cm czy nie bedzie problemu z dostepem do zamka ? znaczy czy nie bedzie on zbyt blisko sciany bocznej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.10.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Ja bym poszerzał całościowo, bo będzie to dość niewygodne rozwiązanie jak klamkę będziesz miał bardzo blisko otworu. Poza tym chodzi też o estetykę, bo ukryjesz sporą część ościeżnicy w ścianie. Dla mnie jakoś tak dziwnie to będzie wyglądało. Tak czy inaczej serię wybrałeś dobrą, teraz tylko poprawny montaż i z głowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts