Dagu 02.10.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Mam prośbę o wsparcie. Wybór padł na drzwi zewnętrzne KMT, głównie ze względu na kolor dąb bielony/dąb sheffield, który pasuje do okien i bram. Wybrałam drzwi KMT Plus 75 - wiem nic specjalnego, ale chętnie uzasadnię i wysłucham wskazówek. Wg katalogu (i pana obsługującego w salonie) zalecany otwór 2080 x 1010.Wczoraj gościłam na na budowie monterów, którzy dokonali pomiaru. Mam obawy co do dalszej współpracy. Mam otwór szerokości 1020, a oni twierdzą, że potrzebują 1040. Moje drzwi wymagają NIESTETY skrótu. Również na wysokości panowie chcą mieć więcej luzu niż wg katalogu, więc skróciliby kolejne 2 cm więcej. Boli mnie to, bo mam tam pustaki ceramiczne i powiększenie otworu jest kłopotliwe. Panowie nie sprawdzili kątów, pionów, poziomów, a wymiar złapali w jednym punkcie. Czepiam się? Czy powinnam się z tym pogodzić, że w praktyce potrzebny jest większy otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2018 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Mam prośbę o wsparcie. Wybór padł na drzwi zewnętrzne KMT, głównie ze względu na kolor dąb bielony/dąb sheffield, który pasuje do okien i bram. Wybrałam drzwi KMT Plus 75 - wiem nic specjalnego, ale chętnie uzasadnię i wysłucham wskazówek. Wg katalogu (i pana obsługującego w salonie) zalecany otwór 2080 x 1010. Wczoraj gościłam na na budowie monterów, którzy dokonali pomiaru. Mam obawy co do dalszej współpracy. Mam otwór szerokości 1020, a oni twierdzą, że potrzebują 1040. Moje drzwi wymagają NIESTETY skrótu. Również na wysokości panowie chcą mieć więcej luzu niż wg katalogu, więc skróciliby kolejne 2 cm więcej. Boli mnie to, bo mam tam pustaki ceramiczne i powiększenie otworu jest kłopotliwe. Panowie nie sprawdzili kątów, pionów, poziomów, a wymiar złapali w jednym punkcie. Czepiam się? Czy powinnam się z tym pogodzić, że w praktyce potrzebny jest większy otwór? A jaka ościeżnica ma tam być zastosowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagu 03.10.2018 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Terma do Plus 75. Jak napisałam wyżej, wg katalogu zalecany otwór 2080 x 1010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.10.2018 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 Terma do Plus 75. Jak napisałam wyżej, wg katalogu zalecany otwór 2080 x 1010. Wymiary otworów podawane przez producenta są chyba dobre przy betonowaniu ościeżnicy. Przy montażu z użyciem piany nie da się porządnie wypełnić ościeżnicy przez szczelinę 5mm. Natomiast 1020 powinno wystarczyć na montaż jeżeli otwór trzyma piony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.10.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Otwór 102cm nie powinien być problemem. Nie bardzo potrafię sobie wyobrazić czemu zalecają 104 dla KMT (ościeżnica teoretycznie ma 100cm). Na pewno nam wszystko powiedziałaś? Wysokość - być może uwzględnili także podłogę której teraz raczej nie ma.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.10.2018 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Pytanie czy ta ekipa od wstawiania drzwi czasem nie robi wszystkiego na tej budowie. W sensie montaż drzwi, ocieplanie domu, obróbka elewacji itd?. Pytam, bo może specjalnie chcą (w nie do końca wytłumaczalny dla mnie sposób) mieć po 2cm zapasu na stronę aby styropianem inaczej to obrobić? Sam nie wiem. Moim zdaniem jak zachowane są piony i kąty, to otwór 102 wystarczy na montaż drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 29.10.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2018 Mam prośbę o wsparcie. Wybór padł na drzwi zewnętrzne KMT, głównie ze względu na kolor dąb bielony/dąb sheffield, który pasuje do okien i bram. Wybrałam drzwi KMT Plus 75 - wiem nic specjalnego, ale chętnie uzasadnię i wysłucham wskazówek. Wg katalogu (i pana obsługującego w salonie) zalecany otwór 2080 x 1010. Wczoraj gościłam na na budowie monterów, którzy dokonali pomiaru. Mam obawy co do dalszej współpracy. Mam otwór szerokości 1020, a oni twierdzą, że potrzebują 1040. Moje drzwi wymagają NIESTETY skrótu. Również na wysokości panowie chcą mieć więcej luzu niż wg katalogu, więc skróciliby kolejne 2 cm więcej. Boli mnie to, bo mam tam pustaki ceramiczne i powiększenie otworu jest kłopotliwe. Panowie nie sprawdzili kątów, pionów, poziomów, a wymiar złapali w jednym punkcie. Czepiam się? Czy powinnam się z tym pogodzić, że w praktyce potrzebny jest większy otwór? Nie skracaj drzwi beda slabo wygladac. Ja tez musialem poszerzyc i podniesc otwor. Podetnij nadproze nad wstaw heba stalowego , jesli poszerzysz duzym flexem to fabryka:wiggle: Zawsze boki mozna wygladzic zaprawa a pod cieply montaz to wrecz wymagane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.11.2018 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2018 Zgrabnie wyszło u Ciebie werka878. Ja też nie jestem przekonany co do skrótu, no chyba że otwór nie trzyma pionów i kątów jak pisałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 09.11.2018 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 Dzieki:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts