tason 02.10.2018 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Witam wszyskich, zwracam się do Was z pytaniem. Otóż stałem się posiadaczem domu w konstrukcji szkieletowej, ok 140 m2, od niedawna w nim zamieszkałem i zacząłem się zastanawiać dlaczego moje ściany tak głośno pracują, tzn jak się oprę o nie słychać sprcyficzne trzaski. Jak się okazało dom od zewnątrz ma przykręcone podwójnie płyty gipsowo kartonowe o na to styropian o grubości 5 cm. Teraz pytanie czy jestem w stanie jakoś usztywnić ocieplone ściany czy muszę wszystko ściągnąć i zamiast płyt na nowo montować płyty OSB i do tego nowe ocieplenie. Zastanawiam się co z tym tematem zrobić, dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.10.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Witam wszyskich, zwracam się do Was z pytaniem. Otóż stałem się posiadaczem domu w konstrukcji szkieletowej, ok 140 m2, od niedawna w nim zamieszkałem i zacząłem się zastanawiać dlaczego moje ściany tak głośno pracują, tzn jak się oprę o nie słychać sprcyficzne trzaski. Jak się okazało dom od zewnątrz ma przykręcone podwójnie płyty gipsowo kartonowe o na to styropian o grubości 5 cm. Teraz pytanie czy jestem w stanie jakoś usztywnić ocieplone ściany czy muszę wszystko ściągnąć i zamiast płyt na nowo montować płyty OSB i do tego nowe ocieplenie. Zastanawiam się co z tym tematem zrobić, dzięki za porady. Nie możliwe jest to co opisujesz. Płyta g-k nie usztywnia konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tason 02.10.2018 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Zrobię zdjęcie i podeśle jutro. Zobaczyłem to dopiero gdy zacząłem robić oględziny ścian. W miejscu gdzie mam wypuszczone „uziemienie przeciwpiorunowe” widać nałożone na siebie dwie płyty GK, stad wniosek, ze całość ścian jest tak właśnie obita... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts