killer500 02.10.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Hydraulik powiedział mi ze 100 tyś może mi nie starczyć za : instalacja pod rekuperator (bez rekuperatora), centralny odkurzacz(też bez odkurzacza) i wszystkie instalacje oprócz wstawienia pieca Dom 170m2 materiały z wysokiej pułki Może tak być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 02.10.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 zajebiscie drogo, albo szuka naiwnego, albo nie umiał powiedzieć, że nie chce mu się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.10.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Dom 170m2 materiały z wysokiej pułki Może tak być ? Może to jest przyczyną. Jak weźmie je z półki, powinno być taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 03.10.2018 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Na pompie ciepła by było taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 03.10.2018 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 bez przesady, nawet na materiałach z "wysokiej półki" ( a znając zycie kupiłby ci jakies ze sr4edniej a reszta do kieszeni, to centrlany odkurzacz koło 6-8 tysięcy, Reku komplet koło 20-25 tys, woda, podłogówka itd (bez pieca) około 10-15 tys. Za 100 to powinien ci wstawić pompe ciepła, rekuperator i jeszcze powinno zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.10.2018 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 (edytowane) Może to jest przyczyną. Jak weźmie je z półki, powinno być taniej. Next pseudo "killer" od "pulki" nie myślący i nie potrafiący liczyć Edycja: Szacun bo po chwili zrozumiałem i czuję się jak szczeniak Edytowane 3 Października 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 04.10.2018 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 chodzi o pompę ciepła gruntową czy powietrzną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 04.10.2018 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 moja pomyłka cena jest z piecem i dołączeniem wody i kanalizacji która jest 10 metrów od domu o jaką pompę chodzi ? gruntową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 04.10.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 moja pomyłka cena jest z piecem i dołączeniem wody i kanalizacji która jest 10 metrów od domu o jaką pompę chodzi ? gruntową ? Cena jest z piecem ale nie obejmuje wstawienia pieca hehe;). Z dołączeniem wody i kanalizy to i tak dużo wychodzi. Rury pod kanalizę kosztowały z studzienką 560zł policzyłem 1800zł bo koparka w tym i premia dla "wujka" bo chłop pomaga a nie ma nic za darmo. Wraz z kanalizacją przekopałem też pod wlz koparką 55mb w tej cenie. redbox kasa zostanie ale nie dla inwestora ale dla wykonawcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 04.10.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2018 ogólnie masakrycznie drogo albo nie podajesz dokładnie co masz tam wliczone styropian, układanie styropianu ? stelaże wc bidet podłączenie gazu projekt gazu ? skrzynka gazu ? podłączenie kuchenki gazowej ? IMO na taki dom to cena wszystkiego w granicach 50-60 tys. tj. wod-kan z stelażami, WM z reku, gaz ( cała kotłownia + przyłącze) podłączenie kanalizy i wody to pół dnia roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 05.10.2018 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 układanie styropianu podłogówka 2 stelaże wc rekuperator (nie w styropianie) podłączenie kanalizy i wody instalacja pieca na pellet sterowniki temperatury przeróbki rur odpływowych bo nie pasuje góra do dołu jeszcze pewnie o czymś zapomniałem napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts