aitec 02.10.2018 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 (edytowane) Witam was wszystkich Znów wraca do mnie odwieczny problem z ogrzewaniem. Opisze problem i pytania i jeśli mogę proszę o odpowiedzi a nie " biczowanie " laika Mianowicie miałem awarie kotła po próbach udało sie odzyskać płyte główną Viessman Vitoedens 100 , koszt 400 aczkolwiek nie działa wyswietlacz w 100 % bo nie pokazuje co aktualnie grzeje jaką wode. Problem polega na tym żę spada ciśnienie na kotle wieczorem dobije do 2 bar a rano 0,4 -0,6 i tak codziennie. Próbowałem odpowietrzyć kaloryfery i tak : jeden wachowiec mówi żebym zakręcił termostaty a drugi że obojętnie jak będą nastawione. I tak jeśłibyły odkręcone to n leciała ani woda ani powietrze. Natomiast jak były zakecoen na początku leciało powietrze a potem nic. . Słusze duży szum niekiedy bulgoczenie. Ponandto w kotel cały czas słysze bulgotanie nie mam typowego odpowietrznika tylko przelewow. Odpowietrznik jest tylko do pompy. W zbiorniku wyrównawczym kotła po naciśnięciu wentylka leci woda , serwisant z Viessmana który przyjeżdza na fuche mówi że nie ma problemu i mam się tym nie przejmować. Moje pytanie o ile cisnienie na kotle może spaść gdy piec nie grzeje. I prośba jeśli ktoś zna fachowca z okolic Pszczyny Katowic Tychów i który w ogóle się zjawi u mnie dajcie mi namiary. Edytowane 2 Października 2018 przez aitec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 02.10.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2018 w naczyniu zbiorczym po naciśnięciu wentyla nie może lecieć woda to świadczy o pękniętej przeponie tam ma być powietrze lub azot, jeżeli w nocy masz obniżenie temperatury to potwierdza niesprawne naczynie woda stygnie i ciśnienie spada (sprawne naczynie powinno skompensować zmiany temp, ciś.)zacznij o naczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts