gustav200 03.10.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 (edytowane) Witam. Mam Wielki problem: Budowa domu z wielkim garażem, a w zasadzie garażem na 2 miejsca postojowe i przestrzeń serwisową. Stan faktyczny: 1. Chudziak już jest - b25. około 15 cm. 2. Teraz od chudziaka do stropu i nadproża mam 257cm. 3. Docelowo w całym garażu ma być podłogówka z racji tego iż dom będzie ogrzewany za pomocą pompy ciepła. 4. przestrzeń na 2 auta to w tej chwili 257cm wys i 7m dł i 5 szer. 5. przestrzeń serwisowa to wys w naj wyzszym punkcie 6m i 12m dł i 7 m szer. 6. w przestrzeni serwisowej ma byc podnośnik 2 kolumnowy w centralnym punkcie. I teraz najgorsze .... W trakcie wylewania chudziaka majster główny wspomniał że jest różnica poziomów między domem a garażem, wspomniał o schodku - ja się wpieniłem bo nienawidzę schodów ale jak już poźniej przeanalizowałem sprawę to te 15 cm różnicy [garaż niżej] miało być właśnie na styropian parkingowy [10cm] rurki do ogrzewania + wylewka [6-8cm] i na to zywica epoksydowa. Teraz jest za późno . Przychodzi czas na zamawianie bram garażowych [3x 5m] . Wiem że musi być około 15 cm zapasu na prowadzenie bramy. i nie wiem co robić :(. Czy skuwać chudziaka ? dodam że powierzchnia garażu to 115 m2. Pytania: Czy skuwać chudziaka i pogłębiać ? dodam że powierzchnia garażu to 115 m2. Czy olać wysokość i zmniejszyć światło bramy garażowej z docelowej 237cm na 220cm. Ile powinno się dać sytropianu przy podłogówce ? Co z aspektem wzmocnien zbrojeń żeby pogłoda nie pękała ? Edytowane 3 Października 2018 przez gustav200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts