mirekz50 05.10.2018 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Szukam ekipy na wykonanie elewacji małego nowego domu (około 150m2 - ścian zew.), zastanawiam się jak jest uczciwa cena dla obu stron za robociznę w zakresie położenie staropianiu, siatka, tynkowanie/malowanie. Ile czasowo powinno zająć wykonanie tych prac dla wprawnej ekipy (jeżeli dopisze pogoda)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 05.10.2018 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Sama robota bez materiału i z tynkiem od 40zł.Ekipa dwu osobowa powinna w tydzień ogarnąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 05.10.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Chciałbym widzieć ekipe która robi za 40zł i jeszcze w tydzien w dwie osoby ogarnie 150m2. Nawet parterówka bez rusztowań. Ja to widzę na jakies 2 tygodnie dla 3 osob jesli to ma być zrobione na jakimś poziomie. Ceny typu 40zl/m2 dawno sie skonczyly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2018 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 65-75 w zaleznosci od skomplikowania budynku netto ( na reke) dostaja nasi pracownicy na rusztowaniu... a gdzie koszty firmy, podatki , logistyka, umowy itd i jakis chociaz minimalny zysk dla firmy... wszystkich ktorzy mowia ze 40zl za m2 "na gotowo" zapraszam do wspolpracy, na poczatek dostana 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 05.10.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 W mojej okolicy nie taniej niż 75 zł za robociznę. W przyszłym roku podejrzewam już będzie z dyszkę więcej minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 05.10.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Szukam ekipy na wykonanie elewacji małego nowego domu (około 150m2 - ścian zew.), zastanawiam się jak jest uczciwa cena dla obu stron za robociznę w zakresie położenie staropianiu, siatka, tynkowanie/malowanie. Ile czasowo powinno zająć wykonanie tych prac dla wprawnej ekipy (jeżeli dopisze pogoda)? Tutaj lepiej nie pytaj bo za chwilę chłopaki dojadą do stówki i powiedzą że to wcale nie dużo:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 05.10.2018 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Teraz jeszcze wchodzi to dofinansowanie z programu ogolnokrajowego na ocieplenia to firmy bedą mieć jeszcze wiecej zleceń, ludzi coraz mniej więc cena 100zł/m2 wcale mnie nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 05.10.2018 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Teraz jeszcze wchodzi to dofinansowanie z programu ogolnokrajowego na ocieplenia to firmy bedą mieć jeszcze wiecej zleceń, ludzi coraz mniej więc cena 100zł/m2 wcale mnie nie zdziwi. A nie mówiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 ja juz mam propozycje zeby robic po 120 netto i ludzie sami chca podpisywac umowy....przyzwoitosc mi nie pozwala: http://fighter1983.med-bud.pl/fenomen-blog-a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 05.10.2018 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Bierz pieniądze rynkowe. Inaczej tylko dokładasz kamyczek do przedłużania patologicznej sytuacji i na dodatek nie zarobisz. Dając niskie ceny za dobrą robotę ani nie spowodujesz, że inni zaczną robić lepiej, ani że spadną ceny. Efekt będzie tylko taki, że inni będą dalej robić drogo i źle, bogacąc się, a Ty tanio i dobrze i będziesz biedny. Bądź uczciwy, traktuj klientów poprawnie, dla tych, którym odmawiasz bądź kulturalny. Bierz rynkową kasę, ale nie rób jaj, że kogoś wystawiasz do wiatru, bo się umówiłeś kiedyś na niższą cenę, niż teraz (o ile nie jest poniżej kosztów). Boom minie, tamte ekipy odejdą do szamba historii, a Ty mimo ogólnego dołka nie będziesz mógł opędzić się od zleceń. Tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 06.10.2018 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Bierz pieniądze rynkowe. Inaczej tylko dokładasz kamyczek do przedłużania patologicznej sytuacji i na dodatek nie zarobisz. Dając niskie ceny za dobrą robotę ani nie spowodujesz, że inni zaczną robić lepiej, ani że spadną ceny. Efekt będzie tylko taki, że inni będą dalej robić drogo i źle, bogacąc się, a Ty tanio i dobrze i będziesz biedny. Bądź uczciwy, traktuj klientów poprawnie, dla tych, którym odmawiasz bądź kulturalny. Bierz rynkową kasę, ale nie rób jaj, że kogoś wystawiasz do wiatru, bo się umówiłeś kiedyś na niższą cenę, niż teraz (o ile nie jest poniżej kosztów). Boom minie, tamte ekipy odejdą do szamba historii, a Ty mimo ogólnego dołka nie będziesz mógł opędzić się od zleceń. Tak będzie. Kurtyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 06.10.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Koszt robocizny, czy to będzie 80 czy 110zł, nie ma większego znaczenia przy całości inwestycji. Kluczowa jest jakość wykonania. Oglądałem latem efekty pracy 3 oferentów i na mnie, laika, włos jezył sie na głowie. Żaden z inwestorów nie polecił wykonawców. Ceny robocizny były z najwyższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brazylia29 06.10.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Jedni biorą 100,inni 60-70zł zam2 a znajdzie się sporo firm co biorą 40 zł .Zadzwoniłem pod kilka ogłoszeń firm oferujących tego typu usługę i znalazły się oferty za 40 zł ,i nawet do negocjacji. Zapytałem o kwalfikacje i wogóle o opłacalność przy tak niskich stawkach to facet powiedział po prostu ,że pracował wiele lat u kogoś i to czarno za 2,5 tyś miesięcznie to wolał z kolegą otworzyć firmę i pracować sam na siebie i mimo niskich stawek i kosztów i tak zarobią dużo więcej niż pracując u kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirekz50 08.10.2018 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Czyli pokrywa się to co mówcie z rzeczywistością w moim rejonie. Znalazłem faktycznie magików za 40 PLN. Ale rozmowy tel nie potrafili nawet dokończyć.Większość firm powiedziała mi od 60 PLN, gdzie zdecydowana średnia to 70 zł m2. Dzięki wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekomo 10.10.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 tydzień czasu pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio.kus 28.10.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten. Na wiosnę planuje wykonanie tynku na wcześniej położonym styropianie.75% powierzchni będzie to tynk silikonowy, 25% będzie tynk, który imitujebeton (CERMIT BA-M). Interesuje mnie jaka jest cena za 1m2 położenie tych tynków (sama robocizna).Jeden z potencjalnych wykonawców zażyczył sobie za położenie "betonu"ponad trzykrotnie więcej niż za tynk silikonowy (za 1m2).Orientuje się ktoś jakie są ceny za położenie tych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.10.2018 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Mam teraz ekipę od elewacji, za styropian plus klej i grunt krzykneli mi 37 zł niby po znajomości ale z uwagi na grubość styropianu podnieśli się. Standardowo z tynkiem biorą 50 zł za robociznę, lub 120 zł z materiałem, jakość robót taka że ja mający z elewacjami od 20 lat doświadczenie jestem zachwycony i zauroczony. Dawno tak profesjonalnej ekipy nie miałem, teraz ich już nie puszczę, robią mi 2 łazienki, 2 korytarze, a w następnym roku robią kostkę z ogrodzeniem. Ekipa z okolic Zakliczyna zdjęcia robót mogę wrzucić na maila. Niestety jedyny ich minus.... terminy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 28.10.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 To jeszcze musisz powiedzieć za jaki styropian te ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 28.10.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 (edytowane) Grafitowy 25 cm, przy takim jest sporo więcej roboty, zwłaszcza przy grubości 25 cm. W dodatku każda płyta uszczelnienia pianką.Oczywiście mowa o mojej elewacji.120 zł biorą za 15 cm grafitu 0,33 plus tynk Kreisel, Sisi lub Nanosilikon. U nich nie ma oszczędności na materiale, choć w naszych terenach nikt nie chce zapłacić 160 czy 180 zł za m2. Edytowane 28 Października 2018 przez maciuspala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio.kus 28.10.2018 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Chodzi o to, że za położenie tego "betonu" chce 70pln za m2 przy 22 za tynk silikonowyt(sama robocizna)i zastanawiam się czy ta cena nie jest trochę z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts