Vaikis_ 15.12.2018 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 To rozumiem i OK jeśli jesteś świadomy tego co robisz. Natomiast ten tekst jest tak przetłumaczony że nie mogę go rozpracować. Czy mam rozumieć że w pierwszym sezonie pompa zużyła 1400 kWh a dodatkowo grzałka 600 kWh ? Oraz jeszcze czy zdjęcia które wstawiłeś to liczniki zużycia energii z których jedno przedstawia energię zużytą przez grzałkę a drugie przez pompę do dnia dzisiejszego? 600 kwh - grzałka zapasowa 1400 kwh -zużycie pompy ciepła to było z poprzedniego sezonu grzewczego Zrobiłem test kilka dni temu 4kwh -grzałka zapasowa 10-11 kwh -zużycie pompy ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 15.12.2018 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Patrząc na wykresy , które koledzy ostatnio tu wrzucają , widać ewidentne taktowania PC , tylko powiedzcie mi bo nie rozumiem . Kilka stron wcześniej rozmawialiśmy nad algorytmem ponownego włączenia grzania PC po zatrzymaniu i wyszło nam że ta różnica w Panasonicu to 6 stopni na powrocie od temp. zatrzymania , to jakim cudem pompa potrafi stanąć parę razy na dzień i się włączyć ?? czy te wylewki / podłogi kolegów tak szybko się wychładzają ? U mnie gdy na dworze jest od 0 do -3 stopni podłoga gubi 6 stopni w około 9-12 godzin . O co z tym chodzi bo nie czaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 15.12.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) A rodacy ****** wiedzacy i do tej pory byli jedynie palaczami w piecach produkują się namiętnie... Grzałka w trakcie defrostu to normalna rzecz. Nie wiem czy można ją wyłączyć ale ja nawet nie mam takiego zamiaru. Defrost trwa max 5 minut. U mnie grzałkę w pompie wyłączyłem w zeszłym sezonie. Defrost u mnie trwa około 2 minuty i nie ma znaczenia czy z grzałką czy bez ... Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Edycja cytowanego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 U mnie grzałkę w pompie wyłączyłem w zeszłym sezonie. Defrost u mnie trwa około 2 minuty i nie ma znaczenia czy z grzałką czy bez ... Nigdy, ale to nigdy w moim szajsungu nie widziałem włączonej grzałki przy defroście. Nawet przy -15deg na zewnątrz i otwartej tylko jednej pętli łazienki (ok 8m2 powierzchni) . Dla układów z samoregulacją, gdzie wszystkie pętle w domu są otwarte, takie zjawisko jak grzałka przy defroście, nie powinno mieć miejsca. No, ale to jest panas. A on może wszystko. Ciekawe, co jeszcze powiedzą o nim ciekawego nowi użytkownicy forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) A rodacy ****** wiedzacy i do tej pory byli jedynie palaczami w piecach produkują się namiętnie... Grzałka w trakcie defrostu to normalna rzecz. Nie wiem czy można ją wyłączyć ale ja nawet nie mam takiego zamiaru. Defrost trwa max 5 minut. Defrost u mnie trwa nie 5min, tylko max 3 min, od stopu i sygnalizacji na sterowniku DEFROST, do ponownego uruchomienia sprężarki. Jest nieco dłuższy, jak pracuje tylko jedna krótka pętla, np. łazienka. Jak admin nie skasował, powinien być tu jeszcze filmik. A...i nie jestem Twoim rodakiem. Nie obrażaj mnie. Proszę. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Edycja cytowanego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 15.12.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 U mnie defrost w buderusie trwa 4/5 min bez grzalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 600 kwh - grzałka zapasowa 1400 kwh -zużycie pompy ciepła Masakra. Miesiąc grzania w plecy. Very high consumption by heaters. Heating month my home. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.12.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 A kolega z Litwy, pokazuje że można. Tylko ma jeden problem. Ma Panasa. I to jest jego jedyny problem... ViVa Litva!!!!!!! To z pewnością nie jest twój jedyny problem, ale ewidentnie masz skrzywienie jeśli chodzi o Panasonica, tak samo masz problem z brakiem obiektywności, o braku dystansu już nie wspomnę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 To z pewnością nie jest twój jedyny problem, ale ewidentnie masz skrzywienie jeśli chodzi o Panasonica, tak samo masz problem z brakiem obiektywności, o braku dystansu już nie wspomnę.... Mam skrzywienie, jeśli chodzi o uzależnionych od forum mędrców mieniących się fachowcami, jak np. ty kolego, oraz anonimowych "handlarzy" (pod różnymi nickami jak Arturo) nabijających w butelkę nowych userów forum. W myśl zasady, Twój Internet- TwójPan. Zbytni się nie różnimy. Nie informujesz innych jaki dom wybudowałeś, ale opisujesz za to czego nie lubisz-choć innych pewnie mało to interesuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.12.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Mam skrzywienie, jeśli chodzi o uzależnionych od forum mędrców mieniących się fachowcami, jak np. ty kolego, oraz anonimowych "handlarzy" (pod różnymi nickami jak Arturo) nabijających w butelkę nowych userów forum. W myśl zasady, Twój Internet- TwójPan. Zbytni się nie różnimy. Nie informujesz innych jaki dom wybudowałeś, ale opisujesz za to czego nie lubisz-choć innych pewnie mało to interesuje.... Widzisz, ja nie mienię się żadnym fachowcem. Zawsze podkreślam, że jestem wieloletnim użytkownikiem PC, zakładałem PC w czasach gdy ty broniłeś węgla jak niepodłegłości. W przeciwieństwie do ciebie, nigdy nie uważałem, że to co mam u siebie jest jedynym słusznym rozwiązaniem. Potrafię też się przyznać do błędu, jeśli po jakimś czasie zauważę, że błąd popełniłem. Co do Artura, to wydaje mi się, że twoje oskarżenia są niesłuszne. Popełnił swego czasu "piękny" błąd, którego konsekwencje będą się za nim ciągnęły pewnie jeszcze długo. W twoim przypadku ten brak dystansu, jest taki sam ja ten który pamiętam jeszcze z wątków węglowych. Twoje musi być zawsze na wierzchu. Specjalnie wpadasz co jakiś czas do niektórych wątków i robisz typową rozpierduchę(pod jakimś tam pretekstem). To świadczy tylko o tobie. Kiedyś miałem w stopce wszystkie dane odnośnie domu, ale wyrosłem z tego. Zniknął dziennik budowy, zniknęła stopka. Zbyt cenię sobie swoją prywatność, żeby udostępniać tyle danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam Tak sobie poczytałem.... Moja PC "taktuje" i jest przewymiarowana. A nie dawno pisałeś, że nie ma sensu przewymiarowywać jednostki? Prachtawiec, jak cię czasem czytam, to mam wrażenie, że Ty jak i kilku użytkowników forum, wstajecie rano, robicie sobie kawę i jak nie macie co robić to wpadacie na wątek o PC i nie czytając tego o czym dyskutują rozmówcy od kilku stron, klikacie co wam tam ślina na język przyniesie. I nie uwłaczając twojej wiedzy, czy ja masz czy nie -nie mnie oceniać- mógłbyś czasem zerkać, na to co pisałeś ostatnimi czasy. I nie uwłaczając Twojemu systemowi grzewczemu, co mnie obchodzi ile zużywasz i czy jesteś zadowolony czy też nie. Na pewno nie to, co wykonałeś sam i co obliczyłeś, bo jak każdy polak zrobisz wszystko sam, bo po co ci studia itd. Rozumiesz, że nie o tym tu dyskutowaliśmy? Wbrew twoim wywodom, piszesz, że jest producent który podaje 4x1h. Czy on robi sprężarki w inny sposób, a niżeli inni? Inna technologia? Czy w instrukcji obsługi swego auta, masz ograniczenie prędkości dla jazdy na 1 biegu? Masz? Tutaj chodzi o to, że paru cwaniaków zrobiło sobie niezłe gniazdko. Polecają jedną słuszną jednostkę do każdego domu. I oczywiście grzanie w T2, bo takim kolosem inaczej (patrz kaszpir) się nie obejdzie bez problemów i latania do kotłowni co dzień. Popatrz na rwojtka, ma zapotrzebowanie 4,7kW, a ma gruntówkę 10kW za 40k pln? Nawet nie jest w stanie zrozumieć, że popełnił błąd. Jak znam życie, instalator jego PC jest z forum. Zamiast opowiadać nam ohy i ahy o swoim układzie tymi recami zrobionym i wspaniałej PC, zwróć uwagę na to, że inni, są tu notorycznie nabijani w butelkę (kaszpir i inny kolega miał odwagę to przyznać). Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 15.12.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Może mam takie szczęście,że posiadam Panasa z 2012r czyli nie dla współczesnych idiotow ? Pozwolę sobie wysłać maila do Panasonic Marketing Europe z siedzibą w Warszawie i Panasonic Polska Sp Z O.O. , z informacją , że na ogólnodostępnej platformie( jakim jest Forum Muratora ) została taka informacja zamieszczona , po przeczytaniu takiej informacji JA i nie tylko ( a na pewno nowi czytający, informacje o PC Panasonic z chęcią zakupu tego produktu ) zastanowiłbym się czy zakupić PC w/w firmy wyprodukowanej po 2012 r SUGERUJĄC jak wskazuje informacja podana przez usera Arturo72 , jednostka będzie bardzo trudna w użytkowaniu dla przeciętnego / nie znającego budowy i zasad działania, urządzeń t.j. PC PW Panasonic przez co będzie działać niezgodnie z oczekiwaniem klienta . Sądząc po ilości wpisów w danym temacie pomp Arturo72 jako "dość" obeznany , może mieć rację , co zostawię do weryfikacji Panasonic Marketing Europe i Panasonic Polska Sp.Z O.O. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez toommm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Widzisz, ja nie mienię się żadnym fachowcem. Zawsze podkreślam, że jestem wieloletnim użytkownikiem PC, zakładałem PC w czasach gdy ty broniłeś węgla jak niepodłegłości. W przeciwieństwie do ciebie, nigdy nie uważałem, że to co mam u siebie jest jedynym słusznym rozwiązaniem. Potrafię też się przyznać do błędu, jeśli po jakimś czasie zauważę, że błąd popełniłem.. Arturo, sprzedawał PC pod różnymi nickami. Głownie pompę 9kW, którą posiada. Jego obiektywizm, jest zatem żaden Węgla będę bronił zawsze. Trudno nie bronić swych bogactw narodowych (patrz temat USA i węgiel). Inna sprawa, to opłacalność wydobycia w "polskim" wydaniu i spółek węglowych. A inna to zakaz montowania kotłów na paliwa stałe w nowych domach. To są różne sprawy. Co do reszty wypowiedzi, wystarczy poczytać co wypisujesz o PC gruntowych. Czytając, można niestety uznać, że dla ciebie to jedyny słuszny wybór. Bez względu na to, czy warunki gruntowe są ku temu odpowiednie itd. Wystarczy zerknąć, jak zanegowałem temat montowania PC gruntowych, bez względu na warunki gruntowe i temp.DZ. Ja wiem, wielu przeszkadza, że ktoś łamie wam porządek obrad jak za komuny. Przez lata tutaj taki sobie stworzyliście. Rezultaty tego w postaci nabitych w butelkę - kaszpira,rwojtka i wielu innych, mnożą się tu w sporych ilościach. Myślę, że kolega kubson, tommm i inni też to zauważyli. I dlatego nasze posty zostały wywalone na dalekie wody, a wasze (starych wyjadaczy) tu pozostały. To teraz fajnie widać. Pozdrawiam. Wesołych Świąt. Kiedyś miałem w stopce wszystkie dane odnośnie domu, ale wyrosłem z tego. Zniknął dziennik budowy, zniknęła stopka. Zbyt cenię sobie swoją prywatność, żeby udostępniać tyle danych. Dobrze to pamiętam. Tak sobie cenisz prywatność i ochronę danych, że pisałeś dziennik i wklejałeś zdjęcia Dane domu w stopce, to tylko informacja. Żadne tam "udostępnianie danych". Edytowane 15 Grudnia 2018 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Witam, od dawna nie logowałem się na tym forum, ale przeglądam co jakiś czas wątki o pompie Aquaera, bo sam taką mam zamontowaną od 2 miesięcy. Mam pytanie dotyczące tego ustawienia, o którym obecnie jest dyskusja. Myślę, że kolega z Litwy ma rację. Mam u siebie ustawienie, aby grzałka właczała się poniżej -12 st.C. W menu/sprawdzanie systemu mam info, że mimo spełnienia tego warunku grzałka pracowała 22h - co oznacza, że jest używana do derfostu. Czy można tą grzałkę serwisowo wyłaczyć i czy taka praca nie jest groźna dla pracy urządzenia? Pomijam wątek braku wspomagania poniżej -12. Dlaczego kolejny post o włączeniu grzałki w tej pompie, został przemilczany? Kolega z Litwy napisał, jak jest- i plusfoto wmawia mu ze tak nie jest: przeczytaj to, co piszę 3.2KW i 5KW użyje grzałki dodatkowej podczas odszraniania, jeśli nie wyłączysz jej w menu serwisowym Mam jednostkę 5 KW i wiem lepiej, jak to działa, proszę mi wierzyć przy ustawieniach domyślnych grzałka dodatkowa będzie zawsze używana podczas cyklu odszraniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.12.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Co do reszty wypowiedzi, wystarczy poczytać co wypisujesz o PC gruntowych. Czytając, można niestety uznać, że dla ciebie to jedyny słuszny wybór. Bez względu na to, czy warunki gruntowe są ku temu odpowiednie itd. Wystarczy zerknąć, jak zanegowałem temat montowania PC gruntowych, bez względu na warunki gruntowe i temp.DZ. Ja wiem, wielu przeszkadza, że ktoś łamie wam porządek obrad jak za komuny. Przez lata tutaj taki sobie stworzyliście. Rezultaty tego w postaci nabitych w butelkę - kaszpira,rwojtka i wielu innych, mnożą się tu w sporych ilościach. Myślę, że kolega kubson, tommm i inni też to zauważyli. I dlatego nasze posty zostały wywalone na dalekie wody, a wasze (starych wyjadaczy) tu pozostały. To teraz fajnie widać. Wyraźnie zaznaczałem, że gdybym miał budować kolejny raz na tej samej działce z tymi samymi warunkami gruntowymi, to wybrałbym prawdopodobnie te same rozwiązanie. PC p-w polecałem wielu osobom, no ale specjalnie nie robię tego publicznie, żeby nikt mi nie zarzucił zdrady ideałów Widzisz tylko to co chcesz widzieć - kaszpir ci napisał odnośnie sterowania, że jest zadowolony z tego co ma i jak ma - a mimo to udowadniasz mu, że ma źle Fajnie, że poruszasz te kwestie, bo być może były one wcześniej zbyt jednostronnie opisywane, ale sposób w jaki to czynisz, pozostawia wiele do życzenia. I widzisz tylko jedną (swoją!) stronę medalu. Ostro atakujesz tych, którzy ośmielą się mieć odmienne zdanie i widzą to inaczej. Można kwestionować wybory różnych osób, ale chyba niektóre osoby które wyliczasz nie są niezadowolone z dokonanych wyborów. Znowu powtórzę - widzisz to co chcesz widzieć, a sposób w jaki krytykujesz tych którzy wybrali inaczej, sprawia, że niewiele różnisz się od osób które tak krytykujesz. Twoje negowanie montowania gruntówek bez względu na warunki gruntowe też brzmi dla mnie trochę śmiesznie, bo temat gruntówek wcale nie jest tutaj promowany. Jak poobserwujesz wątki, to łatwo zauważyć, że te strikte o gruntówkach zamierają. Jest całkiem sporo osób, które chcą mieć gruntówkę i nic ich od tego nie odwiedzie, nawet wyższa cena. Zupełnie inna kwestia, to wątki pomocowe dla osób, które już instalację mają. A jeszcze inna kwestia to taka, że są też tutaj osoby, które wyboru dokonywały w czasach gdy pomp p-w albo nie było praktycznie w ogóle(jak np. ja), albo ich oferta była nie do końca zadowalająca. Ale przychodzisz ty, i udowadniasz im, że źle wybrali. Powiedz mi, po co mam instalować u siebie dajmy na to Samsunga EHS TDM 8kW lub coś w tym guście, jak mogę mieć w tej samej albo bardzo podobnej (może nawet niższej) cenie gruntówkę polskiego producenta z DZ poziomym?? Tym bardziej, że wiem jakie są warunki gruntowe na działce i ja nie boję się ubrudzić przy zakopywaniu rury?? Dobrze to pamiętam. Tak sobie cenisz prywatność i ochronę danych, że pisałeś dziennik i wklejałeś zdjęcia Dane domu w stopce, to tylko informacja. Żadne tam "udostępnianie danych". pamiętać, może i pamiętasz. Ale określenia - "wyrosłem z tego", już nie za bardzo rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 15.12.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Tak sobie pomyslalem ze moze warto zapodac chociaz 1 przyklad forumowiczom... z kim dyskutuja. Wystarczy poczytac byle posty tego jak i innych ex przyklaskiwaczy wegla... Ich argumentow przeciwko PC Teraz wielcy experci i doradzcy... PC Taaa i ten (moderowano) próbuje innym wmawiać, że nabiłem się w butelkę bo mam przewymiarowaną pompę on/off. Szkoda tylko, że nigdy nie zauważyłem taktowania mojej pompki przy mojej 9cm -wej posadzce i gresie. Wciąż śmiem twierdzić, że jest to handlarzyna od samsungów, którego kłuje w oczy ilość zadowolonych użytkowników panasoników a nie jego szajsungów Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Tomaszs131 Inwektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Tak sobie pomyslalem ze moze warto zapodac "przykladowe posty" forumowiczom... aby wiedzieli z kim dyskutuja. Wystarczy poczytac byle posty tego jak i innych ex przyklaskiwaczy wegla... Ich argumentow przeciwko PC Teraz wielcy experci i doradzcy... PC I o czym to świadczy? O tym , że pchaliście PC do każdego domu. Bez względu na ilość ocieplenia czy jego brak. Wypowiedzi wyrwane z kontekstu, świadczą jedynie o tym, jak nachalny marketing tu prowadzucie. Wtedy do każdego domu PC , a teraz PC 9kW bez względu na metraż. Zauważyłeś, że rozmowy były o starych domach, a nie o takich co mają zapotrzebowanie 4kW? Zacytujesz też swoje wypowiedzi z tamtego czasu? Fajnie widać, jak niszczycie każdego kto Wam nie pasuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 15.12.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Taaa i ten (moderowano) próbuje innym wmawiać, że nabiłem się w butelkę bo mam przewymiarowaną pompę on/off. Szkoda tylko, że nigdy nie zauważyłem taktowania mojej pompki przy mojej 9cm -wej posadzce i gresie. Wciąż śmiem twierdzić, że jest to handlarzyna od samsungów, którego kłuje w oczy ilość zadowolonych użytkowników panasoników a nie jego szajsungów Ilość zadowolonych spada. Inaczej. Pojawiają się wreszcie inni i nowi. Ich wypowiedzi się nie komentuje. Odpowiesz na pytanie, czym się kierowałeś kupującPC 10kW za 40k pln do domu o zapitrzebowaniu 4,7kW? I żadnym handlarzem PC nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.12.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Nigdy sie nie psuly i psuc nie beda. Defrosty juz sa OK Dluga ta lista... nie wiem, może mylę z kimś innym, ale czy to nie u niego padło coś w PC krótko po instalacji ?? aaaa, jednak dobrze pamiętam I pomimo tego,że w ciągu roku zdarzyła się awaria mocno polecam produkt.Serwis Samsunga na wysokim poziomie (dziękuje Panie Piotrze).Po naprawie przedłużono gwarancję do 5lat,nawet na pozostałe elementy całego systemu które nie uległy uszkodzeniu.Zapewniono mnie,że ze względu na to iż model jest już nieprodukowany (w tym roku zastąpił go nowy) -zarezerwowano nową jednostkę zewn. i jeśli dojdzie do następnej awarii-jedn.zewn. zostanie wymieniona na nową.Jak dla mnie Samsung Serwis na miarę naszych czasów.Brawo. No, taki awaryjny sprzęt, ale serwis na najwyższym poziomie i poleca Ale najbardziej ciekawi mnie ta rezerwacja nowej jednostki zewnętrznej...ani chybi musi być mocno niezawodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toommm 15.12.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Patrząc na wykresy , które koledzy ostatnio tu wrzucają , widać ewidentne taktowania PC , tylko powiedzcie mi bo nie rozumiem . Kilka stron wcześniej rozmawialiśmy nad algorytmem ponownego włączenia grzania PC po zatrzymaniu i wyszło nam że ta różnica w Panasonicu to 6 stopni na powrocie od temp. zatrzymania , to jakim cudem pompa potrafi stanąć parę razy na dzień i się włączyć ?? czy te wylewki / podłogi kolegów tak szybko się wychładzają ? U mnie gdy na dworze jest od 0 do -3 stopni podłoga gubi 6 stopni w około 9-12 godzin . O co z tym chodzi bo nie czaje czy ktoś z szanownych forumowiczów posiadających Panasa odpowie mi na to pytanie ? ( w końcu będzie na temat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts