karoka65 15.10.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Mając kasę na koncie potwierdzam montaż. To i tak lepiej niż w większości programów unijnych gdzie najpierw wykładasz kasę, a potem walczysz o zwrot. Raczej zapomnij że najpierw dostaniesz kasę a później sobie będziesz robił, tak dobrze to na pewno nie będzie. Jeśli nie uzbierasz segregatora świstków, nie przedstawisz faktur to nic nie dostaniesz. Najpierw zapłacisz i będziesz szarpał się z funduszem o zwrot, taka kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 15.10.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Raczej zapomnij że najpierw dostaniesz kasę a później sobie będziesz robił, tak dobrze to na pewno nie będzie. Jeśli nie uzbierasz segregatora świstków, nie przedstawisz faktur to nic nie dostaniesz. Najpierw zapłacisz i będziesz szarpał się z funduszem o zwrot, taka kolejność. Tak właśnie będzie dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 15.10.2018 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 No dobra, skoro dyskusja nie na temat się już skończyła to zapytam o jeszcze jedną rzecz. Jakie są konsekwencje doboru pompy o zbyt dużej mocy? Np na Panasonic T-Cap jeden instalator dał ofertę na 12 kw (1 faza monoblock) a inny na 16kw (3 fazy, split) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 15.10.2018 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Kończąc OT "Czyste Powietrze" : dam znać jak przeżyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 16.10.2018 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Doszła nowa ciekawa oferta, zestaw Daikin Compact EHSH16P50B/ERLQ016CW1Cena netto poniżej 40 tys za całość, co myślicie o tych pompach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
killer500 20.10.2018 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 40 tyś razem z podłogówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 20.10.2018 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Ja szukałbym pomp i ofert które miałyby jakieś ekonomiczne uzasadnienie. Chyba że cena nie gra roli to można szaleć. Jeżeli jest odwrotnie to cena w granicach 30 tys za kotlownię na pompie p-w jest wg mnie ok, ale 40 tys to już dużo za dużo. Choćby to było ze złota to i tak za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 20.10.2018 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Ja szukałbym pomp i ofert które miałyby jakieś ekonomiczne uzasadnienie. Chyba że cena nie gra roli to można szaleć. Jeżeli jest odwrotnie to cena w granicach 30 tys za kotlownię na pompie p-w jest wg mnie ok, ale 40 tys to już dużo za dużo. Choćby to było ze złota to i tak za dużo. Wiesz, ja nie mam absolutnie nic przeciwko, żeby to było 30 tys. Problem w tym, że wszystkie oferty jakie do tej pory dostałem są od 35 tys w górę. Panasonic, Mitsubishi, Alpha Innotec, Daikin. Na ten moment osiągnięcie 30 tys za komplet nie wydaje się możliwe, chyba że Ty masz takie oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 20.10.2018 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 40 tyś razem z podłogówką ? Bez podłogówki, kompletna kotłownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 20.10.2018 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Na spotkaniu powiedzieli że można podać konto wykonawcy i pieniądze zostaną przelane na jego rachunek. Czyli nie masz racji z tym wieszczeniem że po zapłaceniu za robotę trzeba się będzie bić o pieniądze. Wątek o programie "Czyste Powietrze" już jest, czemu nie piszesz tam a zamiast tego OT tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.10.2018 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Na spotkaniu powiedzieli że można podać konto wykonawcy i pieniądze zostaną przelane na jego rachunek. Czyli nie masz racji z tym wieszczeniem że po zapłaceniu za robotę trzeba się będzie bić o pieniądze. To znajdź takiego frajera ( wykonawcę ) który na to pójdzie, zrób i czekaj nie wiadomo do kiedy aż fundusz łaskawie przeleje kasę. Nie widziałem jeszcze żadnej takiej dotacji żeby ktoś dostał pieniądze zanim inwestycja nie jest zakończona, nie ma pełnego rozliczenia ( faktura od wykonawcy ), złożonej całej papierologi i dokonania odbioru. Odniosłem się do wpisu że ktoś liczył że kasa wpłynie przed a on sobie będzie dokonywał wyborów, tak nie było, nie ma i nie będzie. Czytaj co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.10.2018 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Widzę że Ty zawsze musisz mieć rację. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 20.10.2018 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Wiesz, ja nie mam absolutnie nic przeciwko, żeby to było 30 tys. Problem w tym, że wszystkie oferty jakie do tej pory dostałem są od 35 tys w górę. Panasonic, Mitsubishi, Alpha Innotec, Daikin. Na ten moment osiągnięcie 30 tys za komplet nie wydaje się możliwe, chyba że Ty masz takie oferty? Są inne, tańsze, niekoniecznie gorsze, pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 20.10.2018 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Są inne, tańsze, niekoniecznie gorsze, pompy. Jakieś przykłady? Coś polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 20.10.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Te oferty za 40k to pompy powietrzne?!Ja dawałem 38k za pompę gruntową z odwiertami Do tego ok. 13k za podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 20.10.2018 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 To jak ruszą dopłaty pełną parą to PC ruszą z cenami ze zdwojoną energią i to co do niedawna kosztowało 20 tys potem będzie 40 tys i znów doopa tylko ktoś po drodze zgarnie mamonę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 20.10.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Wiesz, ja nie mam absolutnie nic przeciwko, żeby to było 30 tys. Problem w tym, że wszystkie oferty jakie do tej pory dostałem są od 35 tys w górę. Panasonic, Mitsubishi, Alpha Innotec, Daikin. Na ten moment osiągnięcie 30 tys za komplet nie wydaje się możliwe, chyba że Ty masz takie oferty? Zbierałem wyceny masowo:) Co do ceny "kotłowni" na gotowo: Poniżej 30 - mam Panasonic, Samsung, Hitachi Około 30 - Daikin Powyżej 30 - Nibe, Mitsubishi PS Ale to zależy jaką moc potrzebujesz, u mnie 8-9 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 21.10.2018 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Zbierałem wyceny masowo:) Co do ceny "kotłowni" na gotowo: Poniżej 30 - mam Panasonic, Samsung, Hitachi Około 30 - Daikin Powyżej 30 - Nibe, Mitsubishi PS Ale to zależy jaką moc potrzebujesz, u mnie 8-9 kW A no właśnie, u mnie są to pompy 12 - 14 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donkacper 21.10.2018 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Te oferty za 40k to pompy powietrzne?! Ja dawałem 38k za pompę gruntową z odwiertami Do tego ok. 13k za podłogówkę. Jaka moc tej pompy? Jakie województwo? Jaka firma montuje gruntową za 38 z odwiertami? Na ten moment ofert na gruntową pompę dla mnie są na poziomie około 60k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 21.10.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 A no właśnie, u mnie są to pompy 12 - 14 kw Ja za kotłownię na Samsungu 12 kW zapłaciłem 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts