vghm 06.10.2018 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 (edytowane) Myślałem że inwestor nie musi się znać na każdym elemencie budowy, płaci fachowcom to powinno być dobrze zrobione. Przyszło kupić okna to nie żałowałem, 3 szybowe, 6 komorowe, itp. itd. Odwiedziłem dwóch najbardziej renomowanych producentów w mojej okolicy. Nikt nie wspominał o ciepłym montażu. Przy montażu zaproponowano ciepłe parapety nieśmiało ale to już dodatkowy koszt (bardzo twarde listwy piankowe, coś takiego). No wcale nie był duży nawet. Są. Dopiero przy wyborze drzwi zewnętrznych zapoznano mnie z tematem ciepłego montażu. Okna mam na piankę. No i tu czytam że mam nieszczelny montaż, pianka zdegeneruje, będzie wiać, już ponoć straciła min 50% termowłaściwości. Ponoć. No to chcę poprawić. Się pożaliłem to teraz pytam, jak to poprawić? Od środka mam tynki, okna mają już kilka miesięcy, elewacja za rok. Czytam i się raduję: bwojtek, bo lobby folii zaraz Ciebie zakrzyczy Ja ciągle jestem w szoku, jak program uznanego producenta profili, w momencie, gdy użyjesz listwy dylatacyjnej usuwa wszelkie folie czy taśmy jako element zbędny. Zapewne błąd programu Czyli przy elewacji daję listwy dylatacyjne, wcześniej zeskrobuję ile się da pianki od zewnątrz, daję nową piankę i już? Czy jeszcze silikon na piankę może? I po temacie? Listwy widzę nawet w kolorze, cena nie zabija. Z drugiej strony TcyferkiT także na tym forum pisze że taka listwa niczego nie zabezpiecza tylko maskuje, to zgłupiałem dlaczego nie zabezpiecza choć wygląda że powinna i jak naprawić sytuację przy takim podejściu? Będę wdzięczny za wskazówki. Jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie, wyłącznie podłogówka +WM. Edytowane 6 Października 2018 przez vghm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts