kazz100 06.10.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Witam i proszę o pomoc, Mam problem z wykończeniem elewacji przez mojego wykonawcę - otóż na frontowej ścianie widać takie oto kropki i strasznie one mnie drażnią. Poprosiłem wykonawcę o poprawę i dostałem informację, że ok ale można to tylko naprawić malując całą ścianę od nowa i jest możliwość, że odcień może się trochę różnić od reszty domu (może ale nie musi). Czy rzeczywiście jest to jedyny sposób aby to poprawić ? Według mnie problem nie leży w innych kolorze tych kropek a od grubości tynku w tych miejscach (według mnie lekko odstaje). Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.10.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 malowanie zniweluje ten efekt, ale to w zasadzie jedyna rozsadna metoda, ale faktycznie : moze nieco roznic sie cala sciana od reszty budynku, ze wzgledu na to, ze farba wypelni przestrzenie pomiedzy ziarenkami. nie mniej jednak jest to praktycznie niezauwazalne. no chyba ze sie producentowi rozjedzie zupelnie receptura koloru tynku i farby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAST 09.10.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Witam,Szczerze to chyba bym wolał tego nie ruszać. Zawsze po nałożeniu farby tynk będzie wyglądał inaczej od reszty elewacji. Poza tym sam proces starzenia się elewacji będzie przebiegał inaczej. PozdrawiamAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts