pawstone 06.10.2018 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2018 Witam W którym miejscu powinienem zamontować czujnik pompy obiegowej grzejników w instalcji z zaworem mieszajacym 4d. Czy czujnik moze zostac zamocowany zaraz za zaworem 4d? - przy wyjsciu na grzejniki? Obecnie sterownik zczytuje temperature z pieca ale mysle, ze to zly pomysł bo jesli ustawie zawor w pozycji "0"; czyli zasilanie samego bojlera latem to pompa obiegowa od grzejnikow bedzie caly czas pracowac a moj sterownik nie posiada funkcji wylaczenia pompy na lato. Przy plusowych temperaturach zawor mam ustawiony w pozycji "3"(skala do 10) i nie wiem czy przy takim ustawieniu dojdzie do czujnika 30-40 stopni aby pompa mogla sie załaczyc. Tak wyglada schemat mojej instalacji; Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/241922-czujnik-pompy-obiegowej-za-mieszaczem-4d/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts