Dulin7 07.10.2018 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Witam. Wykonałem na działce odwierty świdrem ręcznym i proszę o pomoc w zidentyfikowaniu rodzaju gruntu. Odwiert sięga do głębokości 2 m pierwsze 0.3-0.5m to humus tu wiadomo o co biega. Nastepnie od 0.5-1m glina taka bardziej szara z wtrąceniami rdzawymi no i od 1-2m glina taka bardziej jasnoszara też z wtrąceniami rdzawymi. Z prób polegających na formowaniu kulki i potem waleczka wynika że ta płytsza glina jest w stanie twardoplastycznym jednak ta która jest głębiej jest na pograniczu plastycznej i twardoplastycznej. Badania takie robiłem po raz pierwszy i chciałbym zweryfikować wyniki. Zdjęcia w następnym poście.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 07.10.2018 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Zdjęcie najgłębszej warstwy Tutaj warstwa plytsza od 0.5- 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 08.10.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 ^^http://matrix.ur.krakow.pl/~agruchot/dokumenty/Mech.Gruntow-Analiza.Makroskopowa.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dulin7 08.10.2018 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Właśnie z podobnej tabelki korzystałem.Jak pokazałem zdjęcia konstruktorowi zaczął pytac czy grunt nie ma zapachu zgniłej trawy bo podejrzewa ze zawiera czastki organiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts