rafal.j 07.10.2018 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Mam problem z nieszczelną bramą garażową, brama zamontowana 4 lata temu przez fachowców (brama z tego co pamiętam to Hormann, wcześniej niespecjalnie mi to przeszkadzało, jednak w tym roku postanowiłem się*w końcu za to wziąć, ponieważ ciężko mi opisać słowami miejsce prześwitu na wylot zrobiłem zdjęcia. Nad bramą po zamknięciu jest centymetrowa dziura przy uszczelce - co z tym zrobić? Wieje stamtąd niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.10.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Nie znam Hormana. ALe to wygląda na konstrukcyjną lipę. Albo tam się jakoś dociana uszczelkę (ta pionową?) albo.. wypełnij tą dziurę "czymś". Tynkiem? Pianką? Kawałkiem taśmy rozprężnej? Zwykłej gąbki.. lub wełny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 07.10.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 (edytowane) to jest montaż bramy Hormanna z opcja termo ramką(czy jakoś tak, nie pamiętam nazwy) Tam trzeba odpowiednio dociąć uszczelkę. Ja docinałem, tą poziomą, ale z perspektywy czasu widzę, że chyba lepiej dociąć ta pionową. edit: juz wiem, to sie nazywa Ościeżnica ThermoFrame Edytowane 7 Października 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.10.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Wklej tam kawałek taśmy rozpreznej 10/6Uszczelni bez cięcia uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.10.2018 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 tam taśma rozprężna niewiele da, bo ta szeroka pozioma uszczelka w górnej części panelu pod koniec zamykania trze o "ścianę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.10.2018 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Trze ? Hmmm....koncowy ruch panelu a tym samym uszczelki jest prawie poziomy. Dobrze przyklejona na zagruntowane podłoże wystarczy. Ale OK. Można też przyciąć uszczelkę pozioma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 08.10.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 ta uszczelka na górze z tego termoframe ma duże pióro, chyba ze 4cm i ona zaczyna dotykac nadproża jeszcze w trakcie opuszczania paneli. Tego suwania po "ścianie" jest ok 3cm. Uszczelka jest mocowana do panela, a standardowo bez tego termoframe uszczelka jest mocowana do "ściany" i panel tylko dotyka jej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts