soufiane 07.10.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Witam serdecznie, podpisałem umowę na remont mieszkania wyszło do malowania 276 m2 Nie ukrywam, ze nie robiłem pomiarów idealnie bo było dużo skosów, łuków itp dostosowałem cenę raczej do czasu spędzonego na pracy. Po zakończeniu prac kiedy miało dojsc do rozliczenia właściciel obliczył metraż sam i wyszło mu 244 m2. Co robić w takim przypadku? Cena w umowie była stała i została podpisana oraz zaakceptowana wraz z metrażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
studniarz 21.10.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Jeśli płatność była za pracę to zapłacić (Wątpię by Ciebie interesowało że jest więcej metrów niż w umowie i chętnie byś dopłacić) jeśli rozliczenie było liczone za m2 powierzchni to zapłacić zgodnie z faktyczną ilością metrów. Tak czy siak należy ładnie zapłacić i rozstać się bez złości, sam żeś sobie winien (lenistwo tak pózniej wychodzi). Swoją drogą skoro cena stała to po co kolejne pomiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts