Kuna 27.11.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Grzejniki miedziano-aluminiowe CONVECTOR - nie ma lepszych wiem bo mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi998 29.11.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 U mnie 7 lat PURMO bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasny gwint 30.11.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Mam aluminiowe z firmy fonditall o nazwie solar i zawsze bedę powtarzał że najgorszy aluminiowy i tak bedzie najlepszy od najlepszego stalowego. Zgadzam się całkowicie, te wszystkie blaszane złomy można sobie w buty wsadzić jak się zmieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 purmo, jak narazie oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasny gwint 30.11.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Grzejniki miedziano-aluminiowe CONVECTOR - nie ma lepszych wiem bo mam . Miedź dobrze przewodzi ciepło aluminium również ale CONVECTORY to nie żadna rewelacja zmarnowany materiał, jedynie cena jest rewelacyjnie duża to są grzejniki dla elity, która chce się pokazać. Jak może być dobry grzejnik którego cała śmietanka ciepłoty jest zagrodzona blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 01.12.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Grzejniki miedziano-aluminiowe CONVECTOR - nie ma lepszych wiem bo mam . Miedź dobrze przewodzi ciepło aluminium również ale CONVECTORY to nie żadna rewelacja zmarnowany materiał, jedynie cena jest rewelacyjnie duża to są grzejniki dla elity, która chce się pokazać. Jak może być dobry grzejnik którego cała śmietanka ciepłoty jest zagrodzona blachą? Przejdź może do meritum i nie rzucaj tu haseł typu nie bo nie . A w ogóle co to jest za parametr techniczny - ,,śmietanka ciepłoty" ? Może byś tak wstawił na forum przekrój grzejnika Convector i przekrój grzejnika twoim zdaniem lepszego . Porównał je . Porównał koszty wytworzenia i cenę końcową . Porównał sprawność , trwałość , estetykę wykonania obydwóch itd. . Wtedy moglibyśmy podyskutować . Wszyscy wiedzą , że obecnie produkuje się towary tandetne (buble) , przyzwoite , dobre , bdb , ekskluzywne . Moim zdaniem grzejniki Convector należą do dobrych i posiadają bardzo dobrą relację jakość/cena oraz są bardzo estetyczne . Poza tym uważam , że tanie mięso psy jedzą a elita z regóły nie jest głupia i gó...a nie kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasny gwint 01.12.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 które są lepsze aluminiowe czy stalowe? przyłaczam sie do pytania - które będą lepsze do pieca na paliwo stałe (wyngiel i drewno)? Co sądzicie o Sterladach mom możliwośc dostania dobrego upustu? Na pewno aluminiowe mam takie przy piecu na węgiel i spisują się znakomicie. A żeliwne to, nie wiem czy kto jeszcze zakłada, duża ilość wody w żadnym układzie nie jest korzystna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasny gwint 01.12.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ja założyłem aluminiowe Fontidal Nova Florida. Podobają mi się a stalowych nie chciałem bo mam PURMO w domu w którym mieszkam aktuanlnie, mają ok 5 lat i połowa na dole zardzewiała. U siebie wolę aluminium. Piec na paliwo stałe i tu i tam (Rakoczy - badziewie i Ogniwo - po pierwszym paleniu bardzo obiecujący.) I bardzo dobrze wybrałes; BRUGMAN DELAGI BUDERUS PURMO ? I inne panelowe to wszystko jedno, blacha i tyle. troszkę wilgoci i rdza wyłazi. Według mnie to nawet nie ma co [porównywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 02.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Kolejna dyskusja o wyższości jednych świąt nad drugimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasny gwint 17.12.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Grzejniki miedziano-aluminiowe CONVECTOR - nie ma lepszych wiem bo mam . Miedź dobrze przewodzi ciepło aluminium również ale CONVECTORY to nie żadna rewelacja zmarnowany materiał, jedynie cena jest rewelacyjnie duża to są grzejniki dla elity, która chce się pokazać. Jak może być dobry grzejnik którego cała śmietanka ciepłoty jest zagrodzona blachą? Przejdź może do meritum i nie rzucaj tu haseł typu nie bo nie . A w ogóle co to jest za parametr techniczny - ,,śmietanka ciepłoty" ? Może byś tak wstawił na forum przekrój grzejnika Convector i przekrój grzejnika twoim zdaniem lepszego . Porównał je . Porównał koszty wytworzenia i cenę końcową . Porównał sprawność , trwałość , estetykę wykonania obydwóch itd. . Wtedy moglibyśmy podyskutować . Wszyscy wiedzą , że obecnie produkuje się towary tandetne (buble) , przyzwoite , dobre , bdb , ekskluzywne . Moim zdaniem grzejniki Convector należą do dobrych i posiadają bardzo dobrą relację jakość/cena oraz są bardzo estetyczne . Poza tym uważam , że tanie mięso psy jedzą a elita z regóły nie jest głupia i gó...a nie kupuje Jak się ruszy pewną substancję organiczną to śmierdzi( gó...a) , nie będę komentował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 21.12.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 purmo bo układ otwarty - w przeciwieństwie do polecanych XXX z 10 letnią gwarancją i dużym upustem - gwarancja obejmuje układ otwarty (do 30KW ?) czego nie wiedział nawet sprzedawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 24.02.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam,W projekcie mamy grzejniki Radson jednak hydraulik namawia nas na grzejniki Stelrad Novello, podobno pod względem jakości równie dobre a cena niższa. Proszę o opinię osób użytkujących te grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 18.05.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Witam, a czy ktoś słyszał, a może ma grzejniki E.C.A. http://www.grzejnikieca.pl/ ? Czy ktoś może się na ich temat wypowiedzieć? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 21.06.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 My mamy Henrady,są ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 29.12.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Ja mam Fondital Nova Florida. U rodziców już z 6 lat są i są dobre, wcześniej były purmo, no i po 4 latach wszystkie do wymiany. Najpierw w łaziecne, później wszystkie zaczeły cieknąć, może teraz są lepsze, ale wolałem nie ryzykować.Instalacja miedziana-ukł. otwarty, piec na paliwo stałe. Edytowane 29 Grudnia 2010 przez ktosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 29.12.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2010 purmo daje 10 lat gwarancji, wiec nie rozumiem dlaczego ktos zmienia ten grzejnik po 4 latach. Dodatkowo zaleta Purmo jest to ze maja wlasny serwis, ktory przyjezdza i wymienia wadliwy grzejnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 30.12.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 purmo daje 10 lat gwarancji, wiec nie rozumiem dlaczego ktos zmienia ten grzejnik po 4 latach. Dodatkowo zaleta Purmo jest to ze maja wlasny serwis, ktory przyjezdza i wymienia wadliwy grzejnik... A czy ja coś pisałem o gwarancji, aluminiowe też ją mają. Oczywiście wymienili, nawet gratis dodali miarkę i skrobaczkę do szyb. No i te grzejniki po wymianie już poszły. Wątek jest o tym jakie kto ma grzejniki, bo zaraz zaczną się wywody, aluminium, miedz, regulusy convektory, może jeszcze żeliwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isildur 07.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Polecam grzejniki radsona ogromny wybór kolorystyczny i wzorowy ale przede wszystkim świetne wartości grzewcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts