Sidi 08.10.2018 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Dzień dobry. Zepsuła mi się skrzynka sterująca ogrzewaniem wodnym podłogowym. Problem w tym, ze był to system sprzed 8 lat, na 24V i takie zostały mi termostaty i siłowniki. Do termostatów biegną tylko dwie żyły przewodów - nie położono skrętki . Serwis nie pomógł, więc muszę to czymś zastąpić. Problem też w tym, że chcę przy okazji też dołożyć sterowanie jednego pomieszczenia (2 pętle) - kucie nie wchodzi w grę więc musi być bezprzewodowe. Czy: 1) znacie jakiś system 24V, który obsłuży to co mi zostało (termostaty + siłowniki 24V (Uponor) i pozwoli dołożyć bezprzewodowo jeden termostat do sterowania 2 pętlami? 2) lepiej wywalić stare termostaty, siłowniki i kupić cały bezprzewodowy komplet? Tylko jaki? Polecicie jakieś dobre, niedrogie firmy? I czy uda mi się zamknąć w 1500-1800PLN za skrzynkę, 4 termostaty, 8 siłowników? Aha, miło by było jakby termostat bezprzewodowy w tym nowym pomieszczeniu miał możliwość podpięcia czujnika temp. podłogi (zabezpieczenie przed przegrzaniem podłogi) i miał funkcję ciepłej podłogi (łazienka). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts