Luidzi 08.10.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Witam. Za kilka dni będę instalować wkład kominkowy z zewnętrznym dopływem powietrza...problem polega na tym, że poprzedni właściciel domu nie miał instalacji kominkowej i przewód doprowadzający powietrze z zewnątrz znajduje się gdzieś pod podłogą.. Czy macie jakiś pomysł w jaki sposób można spróbować zlokalizować światło takiego przewodu i głębokość jego położenia bez rozkuwania kilku metrów kwadratowych płytek w salonie? - oczywiście na zewnątrz domu mam kratkę, ale przewód ma załamanie pod kątem 90 stopni więc utrudnia to wprowadzenie jakiejś sondy w postaci długiego kija.. Jeżeli w Waszej opinii poszukiwanie dolotu powietrza pod podłogą nie jest warte zachodu i lepiej wbić się w przewód wentylacyjny również proszę o taki sygnał. Z góry wielkie dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2018 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 Witam. Za kilka dni będę instalować wkład kominkowy z zewnętrznym dopływem powietrza...problem polega na tym, że poprzedni właściciel domu nie miał instalacji kominkowej i przewód doprowadzający powietrze z zewnątrz znajduje się gdzieś pod podłogą.. Czy macie jakiś pomysł w jaki sposób można spróbować zlokalizować światło takiego przewodu i głębokość jego położenia bez rozkuwania kilku metrów kwadratowych płytek w salonie? - oczywiście na zewnątrz domu mam kratkę, ale przewód ma załamanie pod kątem 90 stopni więc utrudnia to wprowadzenie jakiejś sondy w postaci długiego kija.. Jeżeli w Waszej opinii poszukiwanie dolotu powietrza pod podłogą nie jest warte zachodu i lepiej wbić się w przewód wentylacyjny również proszę o taki sygnał. Z góry wielkie dzięki za pomoc! Dziwę się ,że jeszcze Pan się tu nie pojawił.Może nic Ci nie pomogę ale ostatnio jak mi gosposia narobiła ambarasu i stanęła mi oczyszczalnia to przyjechał do mnie zaprzyjaźniony serwis i pokazał na kamerce co zrobił.Wprowadzili sondę w rewizje w domu i dokładnie pokazali co tam zaległo.Zapytam , a w domu nie ma żadnego króćca wystającego z podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.10.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Zamiast zakładać wątek, wystarczyło poczytać sąsiedni... https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350570-Problem-z-doprowadzeniem-powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.10.2018 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Proszę Pana ale tam nie ma odpowiedzi na jego problem tym bardziej ,że nie powiedział jakiej mocy będzie kominek by np. zrezygnować w ogóle z tego przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danton676 14.10.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 A może da rade wprowadzić jakiś długi w miarę giętki drut który zagnie się pod kątem 90 stopni ?. Rura doprowadzająca powinna być w okolicach komina i miejsca gdzie powinnien stać wkład, pewnie jest gdzieś płytko zaślepiona. Opcje wbijanie w wentylacje bym odrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts