devil2b1 08.10.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2018 (edytowane) Witam Chciałbym spytać bardziej doświadczonych o wyrównanie takiej mniej więcej działki. Oczywiście to +6 metrów jest tez na mojej działce jednak w drugim rogu. Teoretycznie chcielibyśmy mieć działkę możliwie jak najbardziej równa choć zdaje sobie sprawę ze nie uda mi sie tego pewnie dokonać. Myślałem żeby od strony drogi wylać ogrodzenie powiedzmy na wysokość 1 m dzięki temu już zmieniam spadek o 1 metr i do tego wyrównywać. Dodatkowo choć przyznam ze chciałbym tego unikać pewnie wymagana by była piwnica z garażem w piwnicy. Dzięki temu poziom tarasu mogę podnieść o kolejne prawie 3 metry. Pozostaje 6 metrów spadku. Choć jeśli jest to możliwe wolałbym uniknąć budowania garażu w piwnicy. Pytanie brzmi czy jest możliwe wyrównać działkę w taki sposób by garaż mieć na poziomie ulicy bądz wylać murek oporowy o wysokości powiedzmy +/- 1 m i wyrównanie do niego podjazd ze będzie lekko pod skosem absolutnie mi nie bedzie przeszkadzać a za domem od strony tarasu wyrównać to nie robiąc 4 pięter ogrodu. Projektu jeszcze nie posiadam. Mam tylko warunki zagospodarowania terenu i nie ma problemu z piwnica. Aktualnie czekam na badania geologiczne jak to wygląda z woda gruntową itd. Projekty oglądamy razem z żoną od miesiąca i nie możemy się zdecydować bo nie potrafimy wyobrazić sobie wyrównywania tego terenu. Niestety przy budowie domu człowiek nie myślał o tym;/ A wyrównanie terenu, ogrodzenie i pewnie piwnice (choć mam nadzieje ze bez garażu w niej ) mamy w planie zacząć w przyszłym roku. Jak widać na zdjęciach sąsiad z wyrównaniem terenu sobie powiedzmy ze poradził. Aktualnie troche moim kosztem ale że pomysłu nie mam jeszcze na wyrównanie tego terenu - może zrównam się z skarpą która powstała u mnie po wyrównaniu terenu nie rozmawiałem z nim o tym jeszcze. Trzeba też przyznać że droga idzie trochę w górę u niego więc łatwiej miał z równaniem terenu. Edytowane 19 Października 2018 przez devil2b1 pomyłka podczas wrzucania postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts