Gość 06.08.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Tak jak w temacie. Przepisy mowia ze nie mozna. Natomiast ludzie jakos to robia. Zlikwidowac dzialalnosc i potem ja otworzyc jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 06.08.2002 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Ja się kiedyś tym tematem interesowałam. Dowiedziałam się, że żeby to było możliwe musiałbyś zamknąć działalność i przez chyba 2 lata być w ogóle nie ubezpieczonym. Wtedy mógłbyś próbować się rejestrować jako rolnik w Krusie. Ale i tak będą Ci robić kłopoty, bo jeśli już raz byłeś ubezpieczony w ZUSie to on ma do Ciebie pierwszeństwo. Musisz zadzwonić w tej sprawie do Krusu i się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.08.2002 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2002 Dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 14.08.2002 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 Moja poprzedniczka udzieliła ci prawdopodobnie błędnej informacji - trzeba zakończyć działalność /np przepisać na kogoś z rodziny / mieć określoną powierzchnię gospodarstwa -powyżej 1 ha użytków rolnych / bez lasu ,nieużytku itp./ zgłosić się do KRUS po zakończeniu działalności, aby się tam ubezpieczyć a po roku ubezpieczenia rolniczego rozpocząć działalność . Sprawdź to jeszcze w KRUSIE !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2002 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 a jak ktos nie ma działalnosci, to wystarcza hektary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 14.08.2002 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2002 do ubezpieczenia w KRUSIE tak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 16.08.2002 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Ubezpieczeniu w KRUSie przeszkadza nie tylko działalność, ale etat (bądź jego część) również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 16.08.2002 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 Miałam na myśli tylko własną działalność gospodarczą , co do etatu lub jego części to się zgadzam ponieważ każdy wtedy jest ubezpieczony z mocy prawa /chyba że pracuje na czarno/.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.08.2002 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2002 czy hektary moga być dzierzawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 17.08.2002 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2002 Z tego co się orientuję to tak , ale proponuję umowę dzierżawy zawartą co najmniej na 10 lat / umowy na krótszy okres nie chcą od nowego roku ujawniać w ewidencji gruntów -zmiana przepisów/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts