JacekF 09.10.2018 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Dzień dobry. Zabieram się za ocieplenie poddasza i montaż płyt GK. Niestety trafiłem na kilka problemów.Może zadam pytania od punktów by było bardziej przejrzyście. 1 - krokwie jak i jętki są trochę pokrzywione. Wyznaczyłem poziomy na skosach jak i na suficie. Niestety przez nierówności konstrukcji dachu jest spora różnica między wieszakami. Odchylenia sięgają ok 2cm np z jednej strony mam wieszak na 15,5cm, drugiej strony 16cm a na środku skosu 17cm. Czy taka przerwa między jedną a drugą wełną jest dopuszczalna bo gdzieś kiedyś czytałem że warstwy wełny mają do siebie przylegać. 2- na suficie chciałbym zrobić konstrukcję krzyżową. Ustaliłem poziom sufitu. Na suficie ma być 20cm wełny pod jętkami. Poziom sufitu wychodzi na mniej więcej 21cm poniżej jętek. I teraz się zastanawiam czy obniżyć profil UD o te kilka cm bo profil UD jest na poziomie docelowego sufitu ale na niego montujemy profile główne a w niego profile nośne. 3- na suficie lepiej użyć esów czy łączników grzybkowych? Narazie tyle mi się nasuwa pytań. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts