siara_nh 09.10.2018 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Witampanowie jestem na etapie kupna okien do domu jednorodzinnego , zastanawiam sie nad "montażem na ciepło " proszę doradźcie mi czy warto czy to jakiś pic na wodę i nie warto dopłacać do tego zbiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 10.10.2018 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Na ciepło przy moim montażu była tylko kawa, ale przypuszczam, że masz na myśli szczelny montaż, zwany ciepłym, czyli na taśmach? Moim zdaniem w nowych domach to jedyny słuszny wybór - inaczej nie ma sensu kupować super szczelnych okien.Natomiast jeśli to wymiana okien, to zależy od tego w jakim stanie i jak zaizolowany jest budoynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siara_nh 11.10.2018 04:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 dokładnie chodzi mi o ten montaż na taśmach jest to nowy dom jednorodzinny zastanawia mnie jeszcze kwestia "ciepłych" parapetów czy też warto dopłacić czy już nie ma sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 11.10.2018 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Mostki pod parapetami to częste "dolegliwości" - wieje, przemarza, słychać hałasy z zewnątrz.Moim zdaniem warto, jeśli to Twój dom na dłużej, to nie ma co się zastanawiać tylko robić "na ciepło" cały montaż. Pamiętaj jednak, że nawet najlepsza metoda i najlepsze materiały nie zastąpią poprawnego wykonania, więc zwróć uwagę na jego jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
start2222 11.10.2018 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Jak robisz domek dla siebie to zamów ciepły montaż. To naprawdę najlepsze rozwiązanie dla ciepłego domu zwłaszcza jak zakładasz szczelne okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robos2234 11.10.2018 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 o ile firmy u których wyceniałem okna okno plast vertex... polecały mi szczelny montaż o tyle ciepłe parapety to już na zasadzie kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 11.10.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Ja tam specjalistą nie jestem - może ktoś mnie poprawi- ale dla mnie "ciepły parapet" to element "ciepłego montażu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.10.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Ja tam specjalistą nie jestem - może ktoś mnie poprawi- ale dla mnie "ciepły parapet" to element "ciepłego montażu". W rozszerzonej wersji można tak przyjąć. "Ciepły montaż" wymyślono nim jeszcze nie było energooszczędnych bloków podparapetowych, więc czasem można spotkać zakres prac tylko z foliami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 11.10.2018 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 A OK, wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siara_nh 11.10.2018 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 słyszałem tez że niektórzy zabezpieczają painkę od środka akrylem z od zewnątrz jakimiś taśmami czy to daje podobny efekt?pytam bo zalezy mi na dobrym montażu na lata, a chciałbym zamontowac okna za ok miesiąc może półtora, i jak bedą niższe temperatury to mi okien w tym systemie nie wstawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts