Alessandro 09.11.2018 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 (edytowane) czy kostrzewa, czy ten Seg pellet, czyszczenie będzie jednakowo goowniane Nie jest tak żle, jak będzie dbał, co parę dni zmiecie szczotką włosianą pył ze ściany kotła Edytowane 9 Listopada 2018 przez Alessandro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian12 15.11.2018 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Witam Tez jestem zainteresowany tym kotle. Napisz swoje doswiadeczenia z tym kotlem. Jezeli mozesz wstaw filmiki na YouTube z pracy czyszczenia it. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian12 15.11.2018 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 17.11.2018 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Na pewno zdam relacje, aktualnie nadal czekam na dostawę, ma być poniedziałek wtorek. Tak więc jak wszystko będzie dobrze, początkiem grudnia będę już peletem palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 11.12.2018 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Niestety wszystko się przeciągało i dopiero dziś zawitał instalator, kocioł ustawiony, zasobników również. Myślę, że w czwartek nastąpi uruchomienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 12.12.2018 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Instalator idzie bombą, dziś kocioł został uruchomiony na grzanie CWU. Temp zadana kotła 70, temp wody CWU 50 stopni. Z racji tego iż mam zasobnik 380l z podwójną wężownicą, kocioł nie zdążył uzyskać temperatury zadanej i przy 65 przeszedł w tryb wygaszania. Zobaczymy jak to będzie jutro, wraz z CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 15.12.2018 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2018 Wszystko podpięte, kocioł śmiga aż miło, start kotła nie obył się bez telefonu do serwisanta, który poprowadził za rączkę jak go wystartować. Oczywiście już korekty wprowadzone, aby nie odpalał się tak często, w zasadzie teraz jest że ma 1-2 rozpalenia na dzień. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale na moje oko zużywa mało peletu. Litrażować będę po wizycie serwisanta. Zadana 74 stopnie i nigdy jej nie osiąga, cały czas idzie w przedziale 67.5-71. Czas pracy na maxa 9 godzin (z czego 4 godziny próby uruchomienia kotła bez telefonu do serwisu), na mocy pośredniej 5, na minimalnej 23 godziny. Jak na razie jestem zadowolony, palnik nie szlakuje, pozostawia pyłek, a płomień konkretny. Taka ciekawostka, kocioł 15kw, palnik ustawiony na moc maksymalną 15kw, wchodzę w modulację mocy a tu odziwo można ustawić moc max na 26kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 08.01.2019 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Kociołek chodzi prawie miesiąc. Parę korek w sterownik wprowadzonych. Aktualnie śmiga na pellecie 6mm i z moich obliczeń wychodzi że średnio 30kg na dzień idzie z czego kocioł cały czas pracuje, nadal 1-2 rozpalenia na dzień. Chyba że temp na zewnątrz nad zerem to nawet i 6 rozpalen. Raz czyściłem i zajmuje mi to może z 15min, gdybym miał odkurzacz to jeszcze krócej. Do końca stycznia nagram filmik jak pali, jak z czyszczeniem. Nadal uważam, że ten kocioł to dobry wybór. Nie ukrywam że będę próbował zejść ze spalaniem, ale to dopiero jak opanuje wszystkie ustawienia. Tryb FL to dla mnie trochę nieporozumienie, ale to temat na oddzielny wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian12 11.01.2019 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2019 Kociołek chodzi prawie miesiąc. Parę korek w sterownik wprowadzonych. Aktualnie śmiga na pellecie 6mm i z moich obliczeń wychodzi że średnio 30kg na dzień idzie z czego kocioł cały czas pracuje, nadal 1-2 rozpalenia na dzień. Chyba że temp na zewnątrz nad zerem to nawet i 6 rozpalen. Raz czyściłem i zajmuje mi to może z 15min, gdybym miał odkurzacz to jeszcze krócej. Do końca stycznia nagram filmik jak pali, jak z czyszczeniem. Nadal uważam, że ten kocioł to dobry wybór. Nie ukrywam że będę próbował zejść ze spalaniem, ale to dopiero jak opanuje wszystkie ustawienia. Tryb FL to dla mnie trochę nieporozumienie, ale to temat na oddzielny wpis. Witam Świetnie że opisujesz swoje doświadczenia z tym kotlem. Ja bardzo myślę o montażu tego kociolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longlay1 21.01.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Witam, i jak doświadczenia z tym piecem? Jakieś problemy masz? Jak obecnie spalanie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codiii 24.01.2019 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Witam. Jedyny problem to to, że trzeba pellet dosypywać odpukać w niemalowane, nic złego się nie dzieje. Spalanie jest różne, zależne od wielu czynników między innymi pogody, średnie obstawiam na 30kg/doba. Przy aktualnych mrozach (-6 w dzień i nawet -15 w nocy) wychodzi koło 40kg/doba. Nie mało, ale mam do przerobienia instalacje z zasobnika CWU, gdyż podpięte mam dwie wężownice (CWU i solary) przy ładowaniu CWU kocioł potrafi wystudzić się do 48 stopni. Bajpas ma załatwić sprawę, mam nadzieję że i spalanie spadnie. Z czyszczeniem kotła to dosłownie z 15min schodzi, jak ma się odkurzacz to jeszcze szybciej. Sam palnik bajka, spali nawet kiepski pellet, spieki duże, ale radzi sobie z nimi. Pierwsze rozpalenie miał coś koło 16-17.12.2018 do dziś ma 168 rozpaleń, jak na razie mogę z czystym sumieniem polecić kociołek. Econet to jest nie bajer, a must have. Wykresy, zmiana nastawów, jak dla mnie bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts