hudy8 10.10.2018 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Witam. Ocieplenie ściany kończy się u mnie 3-4 cm pod deskowaniem. Między styropianem z elewacji a murłatą mam szczelinę ok 4,5 cm . Chciałbym tą przestrzeń ocieplić. Zastawiam się jednak czy zastosować styropian czy paski wełny 5cm. Wełna na pewno lepiej się dopasuje a styropian musiał bym docinać z powodu grubości 4,5cm . Czy zastosowanie wełny w tym miejscy ma jakieś przeciwwskazania. Jak czytam różne wypowiedzi na forum to prawie 90% w pierwszej kolejności poleca styropian ale dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 11.10.2018 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Wciskaj tam wełnę bo przepuszcza powietrze. Jak zamkniesz drewno w styropianie to może być kiszka po pewnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 12.10.2018 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Też tak myślę że wełna była by lepsza ale tu na forum 90% postów które czytałem poleca docinanie styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts