Bigsister 09.10.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Chcę kupić piasek o grubości 0,2 do zasypania fundamentów wewnątrz. Majster mówi mi, że nie muszę kupować takiego dobrego piachu i że wsytarczy tzw. podspyka, która rzekomo nawet lepiej się ubija.Co to jest w ogóle podsypka i co mam o tym sądzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.10.2004 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Chyba miał na myśli pospółkę, czyli nie jest to jeszcze piasek tylko wierzchnia warstwa z wyrobiska kruszywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 09.10.2004 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Nie wiem, co miał majster na myśli, ja przywiozłem piaek z Wisły i był doskonały. Zagęściłem go wodą z hydrantu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 09.10.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Oczywiście czyściutki piasek z Wisły będzie dobry, tylko ile to normalnie kosztuje? - ja dałem piasek gorszego gatunku, taki nie nadający się bardzo do murowania i nieco zanieczyszczony. Ale cena była dobra, bo 50% normalnego piasku, również zagęściłem wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.10.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Ja u siebie wysypywałem pospółkę. nie istotne jakiej grubości ważne jest żeby nie było gliny. Też zagęszczałem wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 10.10.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Oczywiście czyściutki piasek z Wisły będzie dobry, tylko ile to normalnie kosztuje? - ja dałem piasek gorszego gatunku, taki nie nadający się bardzo do murowania i nieco zanieczyszczony. Ale cena była dobra, bo 50% normalnego piasku, również zagęściłem wodą Ja buduję na skarpie Wiślanej, z okien widać rzekę, mam do niej około 1 km więc taniej się nie dało. Sąsiad ciągniczkiem za paliwo i dobrego grilla przywiózł (no i coś do grila oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 10.10.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Mój piasek był drobny i nawet (niestety) odrobinkę pylasto-gliniasty. Powiedziałbym, że przy rozcieraniu w ręce - brudził. Więc całkiem inny niż piasek do murowania. W sumie ubił się dobrze i mam nadzieję, że będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 10.10.2004 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Ja też mam tzw. "podsypkę"...czyli piasek różnej granulacji z jakąś tam niezbyt dużą ilością gliny...Zagęszczone wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.10.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 więc taniej się nie dało. no to faktycznie też bym tak zrobił, bo normalnie to ceny powalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Piasek rzeczny nie za dobrze się ubija. Jest za gładki. Podobnie jak ten na plaży, po którym ludzie chodzą tabunami a on nadal jest sypki . Najlepszy jest kopany (jest ostrzejszy i klinuje się) i to zróżnicowanej granulacji. Czyli pospółka jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 10.10.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Mnie zawsze uczyli że najlepszy jest piasek kopalniany:)I takim zasypałem fundamenty ubijał sie jak trzeba:)Więc zalecam taki:)kosztuje około 350 PLN za dużą ciężarówkę taka z burtami czyli jakieś 22 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.10.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Sypałem pospółkę,o ile pamiętam 130zł za tatrę ,chyba 18 -20 ton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viper111 16.03.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam, czy piasek gliniasty nadaje sie do zasypania fundamentow? Czy dobrze się zagęszcza?Mam dostep do taniego piasku gliniastego i zastanawiam sie czy skorzystac. Posiadam cała specyfikacje techniczna tego piasku wiec moge podesłac jakies parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 17.03.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 on może się okazać tani w zakupie, drogi w eksploatacji /za 2 lata skuwanie posadzek i dosypywanie/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts