Bigsister 09.10.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Ile metrów sześciennych mieści się wywrotkę Kamaza a ile na Tatrę.Sprzedający oferują jednostkę: za wywrotkę a ja nie wiem, która cena jest lepsza, bo nikt nie potrafi ( nie chce? ) dokładnie określić pojemności swojej wywrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KURA 09.10.2004 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Dołączam do pytania i proszę mi powiedzieć ile płacicie za ziemię? U nas za tzw. wywrotkę chcą 100zł, czy to nie za drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 09.10.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 kamaz 13 ton a tatra nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.10.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Już było - prosze oto link - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29681&highlight=kamaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 09.10.2004 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Z tego co się orientuję to kamaz ma max. ładowność 12 ton, a tatra 16 ton. Ale nie każdy kierowca trzyma się tych przepisów i często przeładowują swoje wywrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent 15.10.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 teoretycznie wg. przepisów kamaz wywrotka ma większą ładowność niż tatra. praktycznie to jest tak: kamaz ok 7-8 m3 , tatra ok 10m3, star ok 4m3 , jelcz ok 6m3. Sam jeżdżę kamazem więc polecam zamawiać kierowce z kamazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 15.10.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Tatra ma zdecydowanie większą ładowność od Kamaza. Ale zalezy to również od typu skrzyni ładunkowej tzn. czy ma wysokie czy niskie burty i czy ma klapę czy nie. Zawsze skrzynia z wyższymi burtami i z klapą weźmie więcej niż normalnie gdyby nawet przeciążyć wóz. Tak na marginiesie zarówno Tatra jak i Kamaz to mocne i wytzrymałe maszyny i z regóły mogą wziąść więcej niż ich dopuszczalna ładowność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczery 15.10.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 teoretycznie wg. przepisów kamaz wywrotka ma większą ładowność niż tatra. praktycznie to jest tak: kamaz ok 7-8 m3 , tatra ok 10m3, star ok 4m3 , jelcz ok 6m3. Sam jeżdżę kamazem więc polecam zamawiać kierowce z kamazem Kumpela mi powiedziała iż koło Warszawy to już bierze się Mana ta sama kasa, a jeszcze więcej wchodzi. A kamaza to się raczej unika, bo ta sama kasa, a mało wchodzi. Tak mi powiedziała, ja się nie znam, mam przyczepkę z metr wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 15.10.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Sczery- pamiętaj jednak że tą przyczepę trzeba jeszcze czymś pociągnąć. Wczoraj wrzucięm na moja przyczepę 2 m2 bruku( kostka 6-7 cm ) i było co ciągnąć a ledwo przykrywał dno a ciągałem już i 1500 cementu na przyczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczery 15.10.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Sczery- pamiętaj jednak że tą przyczepę trzeba jeszcze czymś pociągnąć. . o to ja się nie boje, bo ja V8-kę, gorzej z hamowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts