misiek_s 12.10.2018 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Witam,jeden z majstrów od elewacji mówił, że używa jej od jakiegoś czasu płyty WIM zamiast OSB w tym celu i się sprawdza - jest co prawda droższa, ale cieńsza, lepiej się nią kładzie, nie łapie wilgoci itp. Sporo plusów, ale jak czytałem jest ona głównie do wewnątrz budynków (głównie zastosowanie w łazienkach itp.). Czy ktoś spotkał się z zastosowaniem płyty WIM jako zamiennika płyty OSB do konstrukcji podbitki? Na to nią poszłaby siatka, klej i tynk. Dzięki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfosek 12.10.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Nie ma powodu, dla którego miałaby się nie sprawdzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek_s 13.10.2018 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Dzięki.Z informacji od producenta dowiedziałem się, że faktycznie i takie może być zastosowanie. Niby też nie trzeba kleić siatki na płytę; wystarczy na łączeniu płyt plus ewentualnie jakiś sylikon na rogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 21.10.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Witam, jeden z majstrów od elewacji mówił, że używa jej od jakiegoś czasu płyty WIM zamiast OSB w tym celu i się sprawdza - jest co prawda droższa, ale cieńsza, lepiej się nią kładzie, nie łapie wilgoci itp. Sporo plusów, ale jak czytałem jest ona głównie do wewnątrz budynków (głównie zastosowanie w łazienkach itp.). Czy ktoś spotkał się z zastosowaniem płyty WIM jako zamiennika płyty OSB do konstrukcji podbitki? Na to nią poszłaby siatka, klej i tynk. Dzięki. Pozdrawiam ja dalem sklejke szalunkowa - kupiłem scinki nowych plyt, np. 12mmx40cmx260cm i to przezyje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts