drozduu 12.10.2018 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Witam Proszę o nakierowanie czy jest możliwe zrobienie kostki na tarasie czy wokół domu powyżej izolacji poziomej przecież taras z kostki robi się na poziomie mniej więcej poziomu podłogi a izolacja pozioma jest przecież poniżej tak jak na załączonym zdjęciu izolacja pozioma jest między fundamentem a ścianą z porothermu na poziomie -0,18 w poniedziałek mają mi przyjść do ocieplenia a tu taki zonk - zapomniałem,nieprzewidziałem, nie wiem co jeszcze proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 13.10.2018 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 tak samo tyczy się podjazdu do garażu - przecież wjazd do garażu jest na poziomie powiedzmy -0,05 przy bramie (spadek do bramy) - i tak jest to wyżej niż izolacja pozioma fundamentu - a przecież do garażu nie wjeżdzamy po schodkach - fakt spadek kostki jest od bramy ale co z wilgocią pod kostką Przecież teraz coraz więcej spotyka się domów gdzie wyjscia z domu czy na taras są na tym samym poziomie (poziom w domu ten sam co poziom kostki/tarasu (co na zewnątrz chyba, że lecieć z izolacją pionową powyżej - tzn dać izolacje tą co na fundamenty na pustaka przynajmniej do poziomu 0,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 13.10.2018 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 coś źle wybudowałeś, albo projekt schrzaniony. Poziom podłogi czyli poziom "0" zawsze powinien być nascie lub bardziej dziesiąt cm ponad poziomem gruntu. poziom "0" (zero) to poziom gotowej posadzki/podłogi na parterze, to nie jest poziom gruntu. Poziom "0" z reguły jest 30-50cm ponad poziomem gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 13.10.2018 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 nic nie jest schrzanionepoziom domu jest okipoziom 0 jest ponad gruntem (z przodu domu o dobre 30cm z tyłu o lepiej niż 50cm (i tak po podniesieniu już ziemi) ale pytanie brzmi, że chce odbojówkę wokół domu zrobić na tym samym poziomie co poziom 0 a potem od tej odbojówki ziamia idzie ze spadkiem w każdym miejscu poprostu nie podoba mi się zrobienie kostki o min 30cm niżej niż poziom 0 przy tarasach -czy wręcz przy wjezdzie do garażu inaczej jak z izolacją poziomą skoro wjazd do garażu nie prowadzi przez schody tylko kostka podjazdu do garażu jest na takim samym poziomie co poziom podłogi - czyli 0 czy -0,05 tak samo przy tarasie - co wychodzę przez drzwi na taras po schodach - no przecież sami tak nie budujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 13.10.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 niedawno pytałem o cos podobnego, tu masz wszystko ładnie wyjasnione: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?350638-Jak-ociepli%C4%87-drzwi-balkonowe-z-zewn%C4%85trz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drozduu 13.10.2018 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2018 dzięki wielkie ot i to już jest coś rozmawiałem z gościem z Remmersa - i mówił żeby posmarować ścianę Remmers Multi-Baudicht 2K Masa Polimerowo-Bitumiczna ale Twoje rozwiązanie /Cezarego/ jest też konkretne - tyle że nie wiem czy znajdę na już pytanie czy musi być folia memmbrana epdm czy może być folia fundamentowa do izolacji poziomej gr 1mm - jedynie co mnie bartwi to to że membrana ma za zadanie nie wpuścić wilgoco ale ma oddac wilgoć jeśli będzie - folia nie puści ani w jedną ani w drugą stronę - no i jeszcze zagięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts