Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiatrownica zbyt mocno przykręcona ?

MarcinPP

Recommended Posts

^^

kolego pierdolisz wracaj lepiej do łatania i kładzenia dachówki, dach bym sobie lepiej sam od ciebie zrobił gdyby tylko miał czas, ale niestety sam sobie domu nie wybuduje i parataczom niesttey zarobic musze dac....o mojej praktyce to masz marne pojecie, a za moje tez uczyłes tak wiec nie wyjezdzaj z takim tekstami dekarzu

Wstyd panie, wstyd.

Skoro tak słabo zarabiasz w biurze, to idź na budowę.

Jaka inteligencja? Za ciebie to program wylicza. Inteligenty jest ten kto jest to wstanie wykonać i postawić. Papierem to możesz się jedynie podetrzeć. U Niemca jest inna mentalność kierownik zapierdziela od wykopu aż do wykończenia jako pracownik w ten sposób wie co i jak się robi i błędów nie popełnia jak "NASZA INTELIGENCJA" . Miewałem takie projekty gdzie pisało "Ze względu na skomplikowaną więźbę dachową należy wykonać projekt konstrukcji dachu" Przyjechał projektant i nie wiedział jak zaprojektować. Powiedziałem prosto my to wykonamy a ty przenieś to na rysunek i się pod tym podpisz aby był porządek w dokumentacji i co ? I tak zrobił. Po prostu brak mu wyobraźni i wiedzy a facet ponad 20 lat w zawodzie siedzi. za 500 dniówki to z domu nie wychodzę. Zobacz sobie ile kosztuje sam ciesielski sprzęt MAFLAa potem dyskutuj ile za co mam brać. Żeby konkretnie podejść do roboty trzeba mieć minimum te 150tyś na sprzęt.

^^

kolejny znawca, za projekt to by chetnie placili po 500 PLN, a dekarzowi 500 PLN ale za dniówke, w dupach się niektórym poprzewracało .....w tym kraju jak za komuny największy szacunek ma robotnik, inteligencji nikt nie szanuje z robotnikami na czele...

OBIEKTYWNIE BIORĄC TO NASZE ELITY -inteligencja za ostatnie 200 lat to zwyczajnie dała duupy. Co gorsza daje dalej bo brak inteligencji a jest biurwializm i chciejstwo. Aby wyszło na moje że państwo społeczeństwo traci........

Podsumowując tego "Ludzkiego Pana" co się uczył dużo i na dekarzy/budowlańców narzeka. Magistrów teraz jak ps..ów, a robić nie ma komu. Naoglądali się jeden z drugim ludzi w garniturach w "Modzie na sukces" i gwiazdorzą po przeczytaniu książki... Teoria i praktyka rzadko kiedy w parze idą.

Ps. A uczącym się np lekarzom za pieniądze podatników powinni dowalić "pańszczyznę", którą powinni tak jak po szkole oficerskiej, odrobić dla kraju, który ich wykształcił

Podsumowując tego "Ludzkiego Pana" co się uczył dużo i na dekarzy/budowlańców narzeka. Magistrów teraz jak ps..ów, a robić nie ma komu. Naoglądali się jeden z drugim ludzi w garniturach w "Modzie na sukces" i gwiazdorzą po przeczytaniu książki... Teoria i praktyka rzadko kiedy w parze idą.

Ps. A uczącym się np lekarzom za pieniądze podatników powinni dowalić "pańszczyznę", którą powinni tak jak po szkole oficerskiej, odrobić dla kraju, który ich wykształcił

Czemu tylko lekarzom? Jak już, to wszystkim - lekarzom, dekarzom, architektom, nauczycielom, instalatorom itd. W końcu większość kształci się za pieniądze podatników (całkowicie lub przynajmniej częściowo).