czeno 14.10.2018 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Panowie równolegle do budowy domu chcę wznieść duży garaż wolno stojący który będzie mi służył jako warsztat do renowacji zabytkowych samochodów. Będzie ogrzewany tylko jak będę tam pracował, często popołudniami, więc zbudowany musi być "z ciepłych" materiałów. Pod uwagę brałem: - blaszaka ocieplonego od środka - wada to skraplanie się wody a wilgoć jest nie dopuszczalna w mojej profesji - garaż szkieletowy z OSB - tutaj 10x7m to koszt około 70 tyś zł średnio opłacalne przy dwóch samochodach rocznie - garaż z płyt obornickich i tutaj wygrywa w zasadzie wszystko, a cena bardzo zachęca. Moje pytanie brzmi czy naprawdę można wznieść garaż 10x7 z płyty 10cm z jedno spadowym dachem też z płyty, dwoma prostymi bramami, drzwiami i montażem za 30tyś zł? Firma z miejscowości Halinów, garaż podparty w środku co mi nie przeszkadza, brzmi tak dobrze że aż za dobrze. Co myślicie? W ogłoszeniu wygląda nieźle, ale ważna jest dla mnie opinia praktyków. Ewentualnie czy warto brać się za to samemu, moce przerobowe są, chęci i czas również, tylko czy oszczędność będzie wymierna w porównaniu z tą ceną... chyba że okaże się ze w ogłoszeniu nie ma tego, tamtego oraz jeszcze tego i finalnie koszt to 60000 zł https://allegro.pl/garaz-blaszak-plyta-warstwowa-i6857632711.html Edytowane 14 Października 2018 przez czeno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts