Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie jest ciep?o a niedrogo zim??

Jagoda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie znam się na gwiazdkach, ale nie jestem wymagająca. Na pewno musi być łazienka z ciepłą wodą. Klimatyzacja raczej nie bo o tej porze roku temperatury nie przekroczą 20-25 stopni.Jeśli temperatura wody będzie niska, basen też byłby mile widziany.Bardzo lubię miejsca, gdzie nie ma wielu turystów. Marzy mi się małe miasteczko z tubylcami i targiem. Hiszpania brzmi fajnie , jeśli tylko nie jest tam wtedy za zimno.

A karaluchy moga być :o W wiekszości przypadków standard gwiazdkowy przeklada sie też na standard czystości. Dotyczy to szczególnie krajów poludniowych. O tej porze w Hiszpanii jest zimno, i do tego nie ma z Polski czarterów /więc wyjazd przestałby byc tani/. Z bliskich /przelotowo/ krajow najcieplejsze będą Egipt, Maroko lub Wyspy Kanaryjskie.

A karaluchy moga być :o W wiekszości przypadków standard gwiazdkowy przeklada sie też na standard czystości. Dotyczy to szczególnie krajów poludniowych. O tej porze w Hiszpanii jest zimno, i do tego nie ma z Polski czarterów /więc wyjazd przestałby byc tani/. Z bliskich /przelotowo/ krajow najcieplejsze będą Egipt, Maroko lub Wyspy Kanaryjskie.

W Hiszpani teraz jest zimno?? No co wy, wlasnie kuzynka teraz wyleguje sie na plazy w Hiszpanii. Dwa dni temu dzwonila, ze cieplutko, lezy na plazy , wracac sie nie chce. Jesli chodzi o klime - to czy potrzebna czy nie to zalezy do jakiego kraju sie jedzie.

Zgadzam się z Jerzysio - Kanary są doskonałe pod względem pogody, ciepło ale nie gorąco, powietrze mimo ciepła jakieś takie "rzeskie" i lekkie!

Niestety to nie jest tania impreza, ale warto! Razem z mężem był to nasz pierwszy "małżeński" wyjazd w ciepłe kraje i do dzisiaj wspominamy go najlepiej! Pozdrawiam!

PS. A tak na marginesie, myślę, że ciepłych krajów w marcu raczej nie znajdzie się za małe pieniądze... egipt jest teraz bardzo tani, ale te sprawy z terroryzmem nie sprzyjają decyzją na tak... niestety

Pod względem stabilności pogody, polecam Kanary, ciepło, przyjemnie, ceny ok. 150% naszych.

Pozdro

J

Właśnie myślę o Wyspach Kanaryjskich a konkretnie Teneryfie w styczniu.

TUI wyceniło nam imprezę (JA, ONA i ONO - teraz 8 m-cy) w granicach od 5700 do 6500 wszystko 4*.

Mam pośbę - jaka jest naprawdę temperatura w 2-giej połowie stycznia (powietrze i woda) - do tych co byli w tym okresie. I czy jest wogóle słońce czy nie . W jednym biurze powiedzieli mi 25 a w innym 32 !!!

Pozdrawiam

W tym pierwszym mieli racje. Oczywiście bywa i 32 /przeważnie jak usiądziesz w nasłonecznionym miejscu przy scianie budynku 8) :D /.

Jedyny minus podróży w styczniu to dość krótki dzień. I weźcie pod uwagę dlugość lotu /min. 6 godzin/. Z miejscowości o tej porze roku lepiej wybrać Playa d.A, a nie Puerto d.l. C /często mgły/

Polecam południowo - zachodnią stronę Teneryfy ( dalej od lotnisk ).

Wiem, że jakiś czas temu OASIS miał problemy z ubezpieczeniem, ale oni specjalizują się m.in. w kanarach, warto sprawdzić aktualną ofertę.

A i coś dla pań - markowe kosmetyki znacznie tańsze niż u nas !

Pozdro

J

2 lata temu byłam w Egipcie na 2 tygodnie w okolicach Hurgady w hotelu 4 gwiazdkowym, ale trzeba pamiętać, że u nich hotele 4 gwiazdkowe nie wyglądają tak jak w Europie i standard na pewno gorszy, chociaż...

mieszkałam w bungalowie, fajny ładny domek niedaleko basen i morze, także pośrodku, nie musiałam w stroju paradować przez cały kompleks!!!

Były karaluchy, ale co tam , chodzili Panowie i od czasu do czasu psikali czymś, można ze sobą zabrać jakiś środek!!!! Super obsługa, rewelacyjni ludzie - dla kobiet, NIESAMOWICIE przystojni (OHHHHH; EHHHHHH)

gdyby nie sytuacja na świecie każde wakacje bym tam spędzała, chociaż znajomi z Bielska, których tam właśnie poznałam, jeździe tam co roku od 5 lat!!!

Mnie z wyżywieniem VP, pobyt 2 tygodniowy z przelotem, przewodnikiem i ubezpieczeniem wyniósl 2.200!!!! nie liczę oczywiście napojów po..., czyli nocnych zakupionych w sklepie wolnocłowym, starczyło do końca urlopu, pamiątek i wyjazdów fakultatywnych typu Kair, Luxor itd.

Najpiękniej wspominam pobyt z dwoma tubylcami na bezludnej wysepce....... :oops: :wink:- nie myślcie nic zdrożnego, byłam tam z siostrą chodzi mi o rafę koralową i te przepiękne rybki które widziałam!!!!

POLECAM EGIPT!!!!