kthxb 14.10.2018 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 (edytowane) Witam, chciałem zapytać czy taka cena za robociznę z materiałem jest OK. Nie mam niestety rozdzielonej robocizny od materiałów i nie wiem jakie materiały będą użyte. Materiały mają być po prostu "dobrej" jakości.Zdaję sobie sprawę, że ciężko to ocenić nie znając wszystkiego dokładnie, natomiast bardziej chodzi mi o to, czy ktoś nie popłynął z czymś, bo 42 tysiące za to wszystko wydaje mi się dość sporo. https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-malinowkach-2-m16021fa4e5575 , z tym, że kotłownie przerzuciliśmy do doklejonego garażu dwustanowiskowego i nie ma kominka w domu. Parter + poddasze użytkowe (103 m^2 - użytkowa, 155^m2 całkowita) + garaż i kotłownia (50 m^2 - użytkowa i całkowita).1 etap. wod-kan 14 tysięcy2 etap. podłogówka 12 tysięcy (w całym domu, kotłowni i garażu, bez rozkładania styropianiu)3 etap. Gaz, CO, (w tym kocioł kondensacyjny) 16 tysięcy. Z góry dziękuję za ocenę. Edytowane 14 Października 2018 przez kthxb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 17.10.2018 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Może powiem na moim przykładzie..1 etap….masakra, ja za wod kan zapłaciłem 4 tys. z materiałem, 2 łazienki, kotłownia, kuchnia 2 etap podlogówka na dobrych materiałach i gość zarobi sporo to 80 zł m2, jeśli jest 205 m2 podłogówki to cena ok z tym że raczej markowo nie będzie, mnie przy dobrych znajomościach i na najlepszych materiałach wyszło chyba 62 zł m23 etap cena standardowa można taniej na Immergasie albo drożej na markowych typu Viessmann czy Wolf...ogólnie nie jest źle ale czy w tym jest instalacja gazu czy tylko podpięcie...bo to są koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts