Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont domu drewnianego

kamill112

Recommended Posts

Cześć, zastawiam się czy brać ekipę do remontu, potrzebuję chociaż na oko / plus minus wiedzieć ile może kosztować wykonanie nastepujących czynności przez jednego wykonawcę:

Dom Drewniany 60 m2

1. Zerwanie starych tynków i płyt,kafelek, paneli itp wszystkiego do zera ( tzn do desek)

2. Mocowanie jednej belki konstrucyjnej ( 6m) wzdłuż sufitu oraz 4 belek na wysokośc ( 2,2 m)

3. Usunięcie drzwi wewnętrznych i zabudowa miejsca po nich ( pustakiem)

4. Wycięcie otworu wejściowego na poddasze i montaż małych schodów kręconych

5. Wymiana okien - 4 szt

6. Wymiana drzwi wewnętrznych 4 sztuki

7. Wymiana Drzwi tarasowych potrójnych 1 szt

8. Wymiana Drzwi balkonowych pojedynczych 1 szt

9. Wymiana drzwi zewnętrznych - 1 szt

10. Montaż ścianek działowych ( 4 pomieszczenia) na stelażach aluminiowych

11. Wymiana instalacji elektrycznej

12. Wymiana instalacji CO

13. Ocieplenie wełną mineralną + zabudowa płytami na stelażach alu całego domu

14. Szpachlowanie itp ( przygotowanie pod malowanie, kafelki, panele)

Jestem świadomy tego, że cięzko to wycenić nie widząc nieruchomośći ale chodzi mi orientacyjny przedział, czy to całości prac czy pojedynczych punktów ( najlepiej), na podstawie doświadczenia :)) Będę bardzo wdzięczny

• 5 months później...

Witam jetem po remoncie domu drewnianego 100m2 po podłodze + podasze dom kupiłem z placem po okazyjnej cenie jeżeli chodzi o remont

1.Zmiana dachu z dwuspadowego na kopertę wyszło 200m2 nowe drzewo dach kryty Wenecja z budmat .

2.Zerwanie starych podłóg następnie chudziak izolacja 15 cm styropianu i podłogowka na cały dom.

3.Wszedzie nowe ściany i sufity g/k cześć na profilach cześć na m systemie z atlasu w tym sufity dekoracyjne.

4.Podasze dach docieplony rocwoll wełna 30cm + dwa pokoje na podaszu i mała Lazienka.

5.Nowa instalacja co i cwu

6.Przylacz gazowa

7.Nowa elektryka

Aktualnie stan developerski bez pieca gazowego.

Parter

Wiatrołap 10m2

Salon 32m2

Kuchnia 17m2

Sypialnia 18m2

Lazienka 10m2

Kotłownia z pralnia 12m2

Podasze

Sypialnia 1

Sypialnia 2

Lazienka

Wsumie około 150m2 po podłodze koszt remontu do tej chwil 90tys mogę podesłać fotki .Szacuje ze jeszcze jakieś 60 tys pod klucz .Wiekszosc prac robiłem sam oprócz dachu i co