kamill112 14.10.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Cześć, zastawiam się czy brać ekipę do remontu, potrzebuję chociaż na oko / plus minus wiedzieć ile może kosztować wykonanie nastepujących czynności przez jednego wykonawcę: Dom Drewniany 60 m2 1. Zerwanie starych tynków i płyt,kafelek, paneli itp wszystkiego do zera ( tzn do desek) 2. Mocowanie jednej belki konstrucyjnej ( 6m) wzdłuż sufitu oraz 4 belek na wysokośc ( 2,2 m) 3. Usunięcie drzwi wewnętrznych i zabudowa miejsca po nich ( pustakiem) 4. Wycięcie otworu wejściowego na poddasze i montaż małych schodów kręconych 5. Wymiana okien - 4 szt 6. Wymiana drzwi wewnętrznych 4 sztuki 7. Wymiana Drzwi tarasowych potrójnych 1 szt 8. Wymiana Drzwi balkonowych pojedynczych 1 szt 9. Wymiana drzwi zewnętrznych - 1 szt 10. Montaż ścianek działowych ( 4 pomieszczenia) na stelażach aluminiowych 11. Wymiana instalacji elektrycznej 12. Wymiana instalacji CO 13. Ocieplenie wełną mineralną + zabudowa płytami na stelażach alu całego domu 14. Szpachlowanie itp ( przygotowanie pod malowanie, kafelki, panele) Jestem świadomy tego, że cięzko to wycenić nie widząc nieruchomośći ale chodzi mi orientacyjny przedział, czy to całości prac czy pojedynczych punktów ( najlepiej), na podstawie doświadczenia ) Będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 20.10.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Jestem laikiem w temacie budowy, ale już na pierwszy rzut oka, to wygląda jak całkowite wyburzenie a potem postawienie nowego domu.To sam sobie odpowiedz, ile to może kosztować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg641 04.04.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Witam jetem po remoncie domu drewnianego 100m2 po podłodze + podasze dom kupiłem z placem po okazyjnej cenie jeżeli chodzi o remont 1.Zmiana dachu z dwuspadowego na kopertę wyszło 200m2 nowe drzewo dach kryty Wenecja z budmat .2.Zerwanie starych podłóg następnie chudziak izolacja 15 cm styropianu i podłogowka na cały dom.3.Wszedzie nowe ściany i sufity g/k cześć na profilach cześć na m systemie z atlasu w tym sufity dekoracyjne.4.Podasze dach docieplony rocwoll wełna 30cm + dwa pokoje na podaszu i mała Lazienka.5.Nowa instalacja co i cwu6.Przylacz gazowa 7.Nowa elektrykaAktualnie stan developerski bez pieca gazowego. Parter Wiatrołap 10m2Salon 32m2Kuchnia 17m2Sypialnia 18m2Lazienka 10m2Kotłownia z pralnia 12m2Podasze Sypialnia 1Sypialnia 2Lazienka Wsumie około 150m2 po podłodze koszt remontu do tej chwil 90tys mogę podesłać fotki .Szacuje ze jeszcze jakieś 60 tys pod klucz .Wiekszosc prac robiłem sam oprócz dachu i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts