Trias 14.10.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Dzień dobry, mam problem i liczę na rade z waszej strony - kilka dni temu wmurowywałem słupki pod ogrodzenie panelowe, a że był to mój "pierwszy raz", a czas gonił popełniłem pewne błędy w efekcie których rozstrzał między słupkami wynosi w skrajnych przypadkach 262cm.Panele mają po 250cm, a obejmy przelotowe, którymi dysponuje po 4cm "rezerwy" z każdej ze stron, brakuje mi wiec 4cm zeby moc przypiąć panel w dowolnym jego punkcie.Zrobiłem szybkie rozeznanie w ofercie sklepów internetowych, licząc na znalezienie obejm z "uchwytem" o długości większej niz 6cm, ale nie miałem szczęścia i nic takiego nie znalazłem.w tej sytuacji zastanawiam sie jak temat ugryźć - czy sa może jakieś "przedłużki" do obejm lub w.w. obejmy z dłuższym uchwytem? Jak inaczej moge w sensowny (i wykonalny przez amatora bez spawarki) sposób przymocować panele? Dzieki za wszelkie wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polargos 31.10.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Dzień dobry, w takiej sytuacji należy użyć spinek do paneli oraz śrub hakowych do słupka. Panel montuje się wtedy w ciągu, bez odstępów, przed słupkiem patrząc od strony ulicy. https://www.polargos.pl/pl/porady Edytowane 31 Października 2018 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts