Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE - DZIENNIK BUDOWY - mdzalewscy

mdzalewscy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jakoś to ci tanio idzie, u mnie wszystko dwa razy droższe. Chociaż bez stropu i schodow to i tak pewnie wydalam wiecej. Gratuluje. Czy ty to piszesz aktualnie czy to juz bylo a tylko opisujesz po fakcie?

teraz już pisze prawie aktualnie, to znaczy szpadel został wbity pod koniec lipca, ale wtedy nie miałem czasu zrobić dziennik. Teraz kończe stan surowy i nadganiam wszystko

... możesz uchyl rąbka tajemnicy.....

tego raczej się nie da skombinować, to szczęśliwy przypadek, w okolicy energetyka wymieniała słupy na nowe, porozmawiałem z tym monterem co wymieniał i podjechałem do RE i tam popytałem, chcieli 15zł, ale sprzedali po 10zł za szt.. Uważam iż rozbijanie jest zbyt cieżkie (chyba, że zamiast siłowni ?), ale rozbijając 3 słupy dziennie, mamy na czysto jakieś 600zł dniówki (bez piwka i transportu więcej) i w nocy dobrze śpimy.

Piękny domek, super dziennik i czekam na dalszą część i chyba kiedyś zwrócę się do twojej żony na przeszkolenie w sprawie negocjaji cen w hurtowniach :wink: ponieważ u nas jest zupełnie odwrotnie - ja się wstydzę a mąż wręcz przeciwnie...... TYLKO to ja mam nadzorować budowę - a on zarabiać na materiały :oops:

Pozdrawiam

dzięki za miłe słowa :p

Ewcia@, aby jedno umiało się targować to już jest O.K. :D , ale żona rad udzieli, trzeba się spotkać

brzuzens nie ma sprawy, nawet możemy się spotkać w większym gronie (z żonami) na jakimś grillu, piwku. Jednak, nie wiem czy nie najlepszym terminem będzie jednak wiosna (przy budowie szybko czas leci), bo zima tuż, tuż, i urlopik już wykorzystany, a ja mieszkam daleko :(

DLA CHĘTNYCH DZIENNIK TROCHĘ URÓSŁ

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Podoba mi się twój projekt.

Kto jest jego autorem?

w sumie autor to ja, zrobiłem go w programie arcon 5+ - świetny program

spodobał mi się Bachus z MTM, z zewnątrz się trochę wzorowałem, ale środek to moje + poprawki architekta.

Dzieki za miłe słowa

Pozdrawiam

Czy to jest zmodyfikowany Bachus 1/2 z MTM?

Jaka jest szerokość budynku ?

Wasz dziennik tchnął nadzieję w moją skołataną duszę :D .

Od razu dodałem do ulubionych, jest 8) .

Mam podobny projekt.

Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam

Mariusz

cóż za spostrzegawczość, gratuluję rozpoznania Bachusa :D

mój projekt z projektem Bachus w sumie ma jakieś 5% wspólnego, gdyż mi się ten projekt spodobał, następnie, usiadłem do programu arcon 5+ i zrobiłem to po swojemy, czyli mój projekt jest trochę z zewnątrz podobny, ale wszystkie wymiary, wnętrza, technologia jest w zecydowanie inna.

szerokość 16m

Dziękuje za miłe słowa i też życze powodzenia.

Pozdrawiam