koziar2 15.10.2018 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Cześć, pomożecie? Mam małe wyzwanie budowlane z zakresu ocieplenia poddasza. Obecnie sytuacja przedstawia się jak na załączonych fotkach: Pomiędzy krokwiami mam 20cm wełny. Na krokwiach ma być jeszcze 10 z tym, że te 10 jest zajęte przez kanały wentylacyjne, które nie mogą iść w innym miejscu ze względu na nietypową budowę dachu (stary budynek remontowany i rozbudowywany) - pierwsze pytanie - ma ktoś pomysł jak to poprawnie docieplić? Do pewnej wysokości mamy 20cm wełny już z paroizolacją. Na jednej z fotek zaznaczyłem czerwoną kreską poziom, gdzie będzie murowana ściana. Przestrzeń za ścianą zostanie wypełniona jakimś granulatem, dlatego nie było sensu robić całych 30cm. Na wszystko powyżej pójdzie dodatkowa 10cm warstwa wełny. Wszystko było prosto, dopóki nie było kanałów wentylacyjnych. Teraz pojawił się jeszcze problem poprawnego wykonania paroizolacji Ręce opadają. Podpowie ktoś jak można ogarnąć ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts